Motorsport

Felix hoppas på bra avslutning

Motorsport Felix Rosenqvist sätter hopp till västkusttrippel i indycaravslutningen.

Pressbilder

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Felix Rosenqvist bär med sig förhoppningar om en positiv avslutning på årets säsong när mästerskapet nu når sitt upplopp med en intensiv trippel på den amerikanska västkusten.

Under tre helger i rad ska mästerskapet nu rundas av med tävlingar i Portland, Laguna Seca och Long Beach; tre lopp som alla återvänder till indycarkalendern efter ett års covidvållat uppehåll.

För Felix Rosenqvist rör det sig om tre kära återseenden, inte minst nu till helgen när finaltrippeln inleds på Portland International Raceway i Oregon – där Värnamoföraren tog sig upp på pallen som tvåa senast det begav sig 2019.

Felix har en bra känsla inför de här tre sista loppen.
– Jag ser fram emot att få spendera mycket tid i bilen utan något större uppehåll. Jag gillar den här typen av upplägg med flera race i följd, säger Felix Rosenqvist.
Portland var ett av mina bästa lopp 2019
– Jag ser fram emot att komma tillbaka dit och dessutom hade vi ett positivt test där för några veckor sedan.

Efter besöket i Oregon väntar alltså ytterligare två lopp längre söderut på den amerikanska västkusten, båda i Kalifornien (Laguna Seca och Long Beach). Rosenqvist själv har efter en utmanande säsong, med bland annat en allvarlig krasch i Detroit som tvingade honom att stå över två lopp, inga ambitioner i titelstriden – där dock Arrow Mclaren Sp-kollegan Pato O’Ward i högsta grad finns med.

– För egen del vill jag naturligtvis avsluta säsongen på topp. Vi har inte haft det lätt i år och det hade betytt oerhört mycket att ta med sig en positiv känsla in i vinteruppehållet. Jag har inget att förlora, och sedan vill jag naturligtvis göra vad jag kan för att hjälpa Pato och teamet. Vi kommer att ge allt för att avsluta så bra vi någonsin kan.

Helgens tävlingar i Portland sträcker sig över två dagar, med träning och kval på lördag och loppet –som körs över 110 varv – på söndag.

• Tidsschema
Lördag 11 september
Fri träning 1: 18.00–19.15
Kval: 21.15–22.30
Fri träning 2: 00.15–00.45

Söndag 12 september
Lopp (110 varv): 21.40

• Mästerskapsställning efter 13 av 16 tävlingar
1) Pato O’Ward (Mex), Amsp, 435
2) Alex Palou (Spa), Ganassi, 425
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 413
4) Scott Dixon (Nzl), Ganassi, 392
5) Marcus Ericsson (Sve), Ganassi, 375

21) Felix Rosenqvist (Sve), Amsp, 149

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *