Motorsport

Felix kvalade in som 14:e till Indy 500

Motorsport Felix Rosenqvist kommer att starta den 105:e upplagan av Indianapolis 500 från 14:e plats.

Pressbilder

Felix Rosenqvist  [1/3]

Kvalificering  [2/3]

Felix i kvalet  [3/3]

Han noterade en snitthastighet på 371 kilometer i timmen över sina fyra flygande varv i lördagens kval till det beryktade ovalloppet.

Rosenqvist gjorde två kvalförsök under det sex timmar långa passet, varav det sista blev det snabbaste och cementerade ett utgångsläge från femte led när det legendariska loppet flaggas iväg nästa söndag. Rosenqvist kommer att starta en placering före fjolårets Indy 500-segrare, Takuma Sato.

De andra två Arrow Mclaren-bilarna kvalade in på 12:e plats (Pato O’Ward) och 24:e plats (Juan Pablo Montoya).

– Det har varit en intressant dag, och det känns bra att ha säkrat upp en hygglig startposition till loppet, säger Felix Rosenqvist. Jag var faktiskt förvånad över hur bra bilen kändes på det första försöket. Det var väldigt enkelt att göra de fyra varven – lite för enkelt. Det var synd att vi inte vågade chansa lite mer och gå närmare gränsen där, när det fortfarande var relativt svalt och banan var som snabbast.

Rosenqvist återvände senare för ett andra, avslutande försök mot slutet av dagen, där han alltså förbättrade sig trots ett sämre väderläge.

Han säger att han valde att gå ut igen eftersom han visste att han hade mer kraft att ge.
– Men ärligt talat var jag inte säker på att vi skulle förbättra oss, förklarar Värnamoföraren. Det blev ganska mycket varmare framåt eftermiddagen, men vi lyckades trimma ner bilen en hel del och det räckte för att åka fortare.

Indy 500 avgörs nästa söndag, den 30 maj.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *