Motorsport

Felix redo för mer Indycar-drama på Nashvilles gator

Motorsport Felix Rosenqvist beger sig till Nashville i helgen för Big Machine Music City Grand Prix – som snabbt kommit att bli ett av de mest omtumlande loppen i Indycar-kalendern.

Pressbilder: Arrow McLaren

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Stadsracet i Nashville körs i år för tredje gången i ordningen. De två tidigare upplagorna (2021 och 2022) präglades av krascher, otaliga gulflaggssituationer och stora omkastningar, vilket etablerat loppet i Tennessee som det kanske allra mest oförutsägbara i ett mästerskap som redan i normalfallet alltid bjuder på mycket dramatik.

Inför helgens sammandrabbningar på den 3,5 kilometer långa stadsbanan är Felix Rosenqvist inställd på mer av detsamma.

– Nashville är Nashville, och det summerar det egentligen ganska bra, säger Felix Rosenqvist. Det räcker med att kolla in höjdpunktsprogrammen från tidigare år för att förstå att det här loppet innehåller det mesta! Man får ta det varv för varv, situation för situation, och hoppas att man är med där framme när det ska avgöras.

– Rent prestandamässigt känner jag definitivt att vi är med i matchen på alla stadsbanor, men Nashville är som sagt en speciell tävling. Det gäller att hänga i fram till målflagg och försöka hålla sig borta från problem.

Den här helgen får Rosenqvist och landsmannen Marcus Ericsson dessutom sällskap på Indycar-gridden av ytterligare en svensk, när Linus Lundqvist gör debut i mästerskapet.

– Det är jättekul att Linus får den här chansen till slut, kommenterar Felix Rosenqvist. Han har verkligen förtjänat detta. Det är alltid svårt att hoppa in så här mitt under säsongen, men jag hoppas att han får en bra debut.

Big Machine Music City Grand Prix, deltävling 13 av totalt 17 i årets mästerskap, drar igång med fri träning på fredag. Därefter väntar kval på lördag kväll svensk tid, följt av det 80 varv långa racet på söndag med start 18.00.

TIDSSCHEMA
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien | Deltävling 13

Big Machine Music City Grand Prix
Nashville (USA)

Fredag 4 augusti
Fri träning 1: 22.00-23.15

Lördag 5 augusti
Fri träning 2: 17.40-18.40
Kval: 20.45-22.15

Söndag 6 augusti
Fri träning 3:
00.25-00.55
Race (80 varv): 18.00

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *