Motorsport

Felix Rosenqvist blev sexa

Motorsport Felix Rosenqvist stod för sin starkaste insats hittills under årets indycarsäsong när mästerskapet nådde Portland i USA. Han blev till slut sexa.

Pressbilder

  [1/8]

  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

Rosenqvist var den ende Chevrolet-föraren i fältet att ta sig vidare till det avslutande loppet där han säkrade en plats i andra startled som fyra till söndagens lopp.

– Fartmässigt har den här helgen varit den bästa hittills i år. Jag känner att vi, och jag, äntligen börjar förstå vad som krävs för att vi ska kunna göra bra tider på ett konsekvent sätt utan att ta onödiga risker. Vi har i princip haft fart för topp fem i varje pass här i helgen, på både de hårda och mjuka däcken, så det har varit lite av ett genombrott, säger Felix Rosenqvist.

Från sitt utgångsläge i andra led gjorde Rosenqvist en bra start i söndagens lopp, och fanns med i ledarskaran när fältet stormade ner mot de ökända festival-kurvorna på det första varvet.

Väl där uppstod dock sedvanligt en krock, och Rosenqvist – liksom många andra – tvingades gena genom den tajta chikanen för att undvika en kollision.
Tävlingsledningen instruerade samtliga förare som inte klarat chikanen att backa tillbaka genom fältet, och Rosenqvist förpassades hela vägen ner till 18:e plats.

Med fortsatt bra fart lyckades Värnamoföraren ändå slå sig tillbaka fram mot täten, och belönades till slut med sjätte plats – nytt säsongsbästa.

– Vi fick en tuff start, men vi ställde om till en tvåstoppsstrategi och lyckades göra det bästa av situationen, fortsätter Felix Rosenqvist.
Han säger att det blev ett helt annat lopp än man hade tänkt sig, med mycket bränslesparande.
– Men teamet löste det bra strategimässigt och jag kunde göra det som behövdes på de kritiska varven runt depåstoppen. Det var absolut vårt bästa race i år och nu ska vi försöka rida på den här vågen säsongen ut.

Förarna förflyttar sig nu söderut längs den amerikanska västkusten till Laguna Seca i Kalifornien, där säsongens näst sista lopp äger rum redan kommande helg.

• Resultat
1) Alex Palou (Spanien), Ganassi, 110 varv
2) Alexander Rossi (USA), Andretti, + 1,289 sekunder
3) Scott Dixon (Nya Zealand), Ganassi, + 4,440
4) Jack Harvey (Storbritannien), Meyer Shank, + 8,220
5) Josef Newgarden (USA), Penske, + 8,956
6) Felix Rosenqvist (Sverige), Amsp, + 9,323

• Mästerskapsställning i poäng
1) Alex Palou (Spanien), Ganassi, 477
2) Pato O’Ward (Mexiko), Amsp, 452
3) Josef Newgarden (USA), Penske, 443
4) Scott Dixon (Nya Zealand), Ganassi, 428
5): Marcus Ericsson (Sverige), Ganassi, 402

21) Felix Rosenqvist (Sverige), Amsp, 177

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *