Motorsport

Felix Rosenqvist femma i Toronto

Motorsport Felix Rosenqvist svarade för ett fint lopp i indycar i Toronto i Kanalda.  

  [1/1]

Felix blev femma i loppet. HAn utökade därmed sin ledning i seriens interna rookiesammandrag, men var ändå inte helt tillfreds med resultatet efter att tidigare under helgen aldrig ha varit utanför topp tre i ett enda pass.

Värnamoföraren återvände till den svåra stadsbanan i Toronto för första gången sedan den eftertryckliga dubbelsegern i indy lights 2016, och figurerade omedelbart i den absoluta toppen även i sitt första besök på anläggningen i toppklassen indycar.

27-årige Felix återfanns genomgående bland de tre snabbaste i samtliga tre träningspass, och körde sedan in som just trea i lördagens tidskval.

Felix toppade därefter uppvärmningen inför söndagens 85 varv långa race, som han därmed äntrade med förhoppningar om en första pallplats för säsongen.

Loppet utvecklades dock inte riktigt i den riktning som Felix hade tänkt sig. Chip Ganassi Racing-svensken tappade mark under en försiktig förstastint i början av loppet, och låg på sjunde plats efter de inledande depåstoppen.

Han lyckades emellertid slå sig tillbaka till en slutlig femteplats när målflaggan föll, och var därmed återigen bäst placerade rookie bakom fyra etablerade stornamn i Simon Pagenaud, Scott Dixon, Alexander Rossi och Josef Newgarden.

– Topp fem är alltid bra, men med tanke på hur det såg ut tidigare under helgen hade jag hoppats att detta skulle bli vår första pallplats, säger Felix Rosenqvist. Det var målet, även om jag försökte hålla mina egna förväntningar i schack. Starten var i sig ganska bra, men jag tror att jag var lite för försiktig under den inledande stinten. En del andra var väldigt aggressiva i början, vilket jag inte riktigt hade förväntat mig, och tyvärr lyckades de utnyttja det till sin fördel och ta sig förbi.

Felix var mot slutet av loppet på väg ikapp fjärdeplacerade Newgarden, vars bil var skadad efter närkontakt med muren, men fick aldrig chansen att ta sig förbi efter att Will Power kraschat med två varv kvar och tvingat fram en målgång under gulflagg.

– Balansen i bilen var inte heller riktigt där, förklarar Felix. Den skiftade väldigt mycket under loppet, till skillnad från tidigare under helgen när känslan varit mycket bra. Allt som allt tycker jag att vi förvaltade det vi hade på ett vettigt sätt. Vi har haft ett par starka race nu och jag lär mig nya saker hela tiden. Tråkigt att missa pallen igen efter en i övrigt väldigt bra helg, men det är bara att jobba vidare. Förr eller senare är det vår tur, det är jag övertygad om.

Felix Rosenqvist ligger på tionde plats i indycar-tabellen, och utökar i och med söndagens resultat samtidigt sin ledning i seriens interna rookiemästerskap.

Nästa indycar-deltävling är bara några dagar bort på ovalbanan Iowa Speedway, där Iowa 300 körs på lördag den 20 juli.

Resultat (topp fem)
NTT indycar Toronto

1) Simon Pagenaud (FRA), 85 varv
2) Scott Dixon (NZL), + 0.137 sekunder
3) Alexander Rossi (USA), + 4.372
4) Josef Newgarden (USA), + 18.672
5) Felix Rosenqvist (SWE), + 20.743

Mästskapstabell – topp 5
NTT indycar efter 11/17 lopp

1) Josef Newgarden (USA) 434
2) Alexander Rossi (USA) 430
3) Simon Pagenaud (FRA) 395
4) Scott Dixon (NZL) 348
5) Will Power (AUS) 306

10) Felix Rosenqvist (SWE) 239
Mästerskapstabell rookies
NTT indycar efter 11/17 lopp

1) Felix Rosenqvist (SWE) 239
2) Santino Ferrucci (USA) 223
3) Colton Herta (USA) 209
4) Marcus Ericsson (SWE) 193
5) Patricio O’Ward (MEX) 115

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *