Motorsport

Felix Rosenqvist på plats 14

Motorsport Felix Rosenqvist kom på plats 14 i den första av helgens av två tävlingar i indycar i USA.

[6/6]

Rosenqvist, som tog en historisk första indycar-seger på Road America förra söndagen, fick nöja sig med en 14:e respektive 15:e plats i helgens två lopp på kortovalen på Iowa Speedway.

Värnamoföraren spelades bort i det strategiska spelet i lördagens inledande lopp, och genomförde sedan ett liknande lopp i mittfältet i söndagens lopp.

– Ingen fantastisk helg, men vi har lärt oss mycket och det var viktigt att få genomföra båda loppen med alla tre bilar, säger Felix Rosenqvist. Det ger oss ett bra underlag med data att analysera. Det har fattats lite grepp och fart i bilen, framför allt i trafik, och jag hade hoppats på att åka härifrån med ett bättre resultat.

Team Penske vann båda helgens lopp genom Simon Pagenaud (Frankrike) och Josef Newgarden (USA).

Nästa tävling körs på Mid-Ohio Sports Car Course, där Felix Rosenqvist inkasserade karriärens första pallplats för ett år sedan, den 9 augusti.