Motorsport

Felix Rosenqvist till Mid-Ohio när Indycar når halvtid

Motorsport I helgen når NTT Indycar Series halvtid när den amerikanska formelbilseliten rullar in på Mid-Ohio Sports Car Course – där Felix Rosenqvist jagar revansch efter att ha fått se en möjlig pallplats gå upp i rök förra året.

Pressbild

Rosenqvist låg trea i fjolårets race på Mid-Ohio när ett motorhaveri tvingade honom att bryta i ett tidigt skede; det senaste i raden av frustrerande bakslag för smålänningens del på just Mid-Ohio. Både 2020 och 2021 tvingades Rosenqvist att bryta redan i första sväng i samband med två närmast identiska startincidenter.

Relationen till den 3.6 km långa banan i Lexington, Ohio, är alltså stormig – men det var också just här som Rosenqvist körde hem sin allra första pallplats i INDYCAR säsongen 2019.

– Mid-Ohio är en fantastisk bana att köra en INDYCAR-bil på, och det var faktiskt där jag gjorde mitt allra första test 2016, säger Felix Rosenqvist. Jag tog min första pallplats där och har alltid varit snabb på Mid-Ohio, men de senaste tre åren har det inte gått som det borde. Det skulle vara skönt att rätta till det i år, och jag tror att vi har goda möjligheter att göra det sett till farten vi haft så här långt.

Rosenqvist beger sig till Mid-Ohio med nyladdade batterier efter en veckas semester i Karibien, och fullt fokuserad på att förbättra den 12:e plats där han just nu huserar i NTT INDYCAR SERIES-tabellen.

– Det har varit tre-fyra väldigt intensiva månader, så det var välbehövligt med lite sol och semester, fortsätter Felix Rosenqvist. Nu känner jag mig fullt utvilad och redo att ta mig an den andra halvan av säsongen. Jag längtar verkligen och jag kommer göra allt för att vi ska ta oss högst upp på pallen.

Helgens INDYCAR-race på Mid-Ohio körs på söndag kväll svensk tid och sträcker sig över 80 varv. Träningarna inleds på fredag.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *