Motorsport

Felix Rosenqvist tillbaka på pallen

Motorsport Felix Rosenqvist fick äntligen återvända till prispallen i indycarserien när han körde i mål som trea i söndagskvällens lopp på gatorna i Toronto.

Foto: Arrow Mclaren Sp och Penske Entertainment.

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Det förlösande resultatet utgör åtrådd revansch efter det senaste loppet på Mid-Ohio, där Värnamoföraren tvingades bryta från ett läge i ledarklungan, och kom i samband med en populär återkomst till den folkkära stadsbanan i Kanada efter coronapandemin.

Rosenqvist höll sig högt upp i resultatlistan under samtliga tre tävlingsdagar, och bibehöll sitt fina facit i Toronto – där han vann dubbelt i juniorklassen Indy Light 2016 och slutade femma i indycarloppet 2019 – med en stark körning från åttonde plats från start.

– Ett väldigt roligt race att köra, och fantastiskt att äntligen vara tillbaka på pallen, säger Felix Rosenqvist. Vi fick verkligen slåss för det i dag. Som loppet utvecklade sig var vi tvungna att göra omkörningarna ute på banan och göra riktigt bra depåstopp, och vi satte båda delarna idag. Vi tog möjligheterna när de kom och klättrade sakta men säkert framåt.

När dammet hade lagt sig efter 85 händelserika varv, som bland annat inkluderade fyra gulflaggssituationer, hade Rosenqvist tagit sig hela vägen upp till tredje plats. I mål var han bara en blinkning bakom andraplacerade Colton Herta, som startat i första position, och blott 1,3 sekunder efter segrande Scott Dixon.

– Om det inte hade varit för den sista gulflaggen tror jag att vi hade varit i bäst läge av alla vad gäller bränslesituationen, men nu fick både Colton och Scott också möjlighet att köra fullt hela vägen till mål, fortsätter Felix Rosenqvist. Det var nära att jag tog Colton på sista varvet, men det räckte inte riktigt. Oavsett är jag väldigt glad över den här tredjeplatsen; den betyder mycket för mig och för hela gänget på bil nummer 7 efter allt vi gått igenom.

Pallplatsen är den första för Rosenqvist sedan flytten till Arrow Mclaren Sp inför förra säsongen. Resultatet innebär att han – som också var den bäst klassificerade Chevrolet-föraren i loppet i Toronto – nu är tillbaka i topp tio i sammandraget som ny nia.

– Det här är min första pallplats med teamet och den har vi fått vänta på länge – för länge. Vi har haft så mycket fart så många gånger, men det har alltid varit något som ställt till det. Det här var loppet vi sökt och jag hoppas att det bara är början på en stark avslutning på säsongen.

Kommande helg blir det dubbla ovallopp på Iowa Speedway.

Resultat
1) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 85 varv
2) Colton Herta (USA), Andretti, + 0,810 sekunder
3) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, + 1,349
4) Graham Rahal (USA), RLL, + 4,483
5) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, + 5,126

Efter tio av 17 lopp
1) Marcus Ericsson (SVE), Ganassi, 351
2: Will Power (AUS), Penske, 316
3) Alex Palou (ESP), Ganassi, 314
4) Josef Newgarden (USA), Penske, 307
5) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 307

9) Felix Rosenqvist (SVE), Arrow Mclaren Sp, 244

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *