Motorsport

Felix Rosenqvist tolva i Indy 500

Motorsport Felix Rosenqvist korsade mållinjen som tolva i årets upplaga av Indy 500, kronjuvelen i Ntt indycar serie och fullföljde därmed det klassiska amerikanska loppet för första gången i sin karriär.  

Foto: Indycar

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Rosenqvist startade på 14:e plats i det legendariska ovalracet, och avverkade de 200 varven – motsvarande drygt 80 mil – på tre timmar och tio minuter. Värnamosonen tog sig upp på sin slutgiltiga 12:e plats genom att köra om Marco Andretti i slutskedet av loppet, som vanns av japanen Takuma Sato före Rosenqvists lagkamrat Scott Dixon.

– Vi kom i mål två platser bättre än vi startade, men jag tror ärligt talat att det fanns mer i bilen idag, säger Felix Rosenqvist. Jag lär mig fortfarande det här med ovalracing; det är den stora akilleshälen just nu. En 12:e plats är ingenting att jubla över, men det är ändå ett stabilt resultat.

Stallet satte Rosenqvist på en alternativ strategi en bit in i loppet, vilket bland annat gjorde det möjligt för svensken att tillfälligt ta sig upp i ledning och därigenom inkassera en bonuspoäng i mästerskapet.

– Den andra halvan av racet kändes riktigt bra, och jag vill tacka gänget på bilen för ett fantastiskt jobb i depån och med vår strategi, avrundar Felix Rosenqvist. Allting fungerade när det verkligen behövde fungera idag. Jag har lärt mig mycket och jag är glad att ha tagit målflagg i Indy 500 för första gången. Det känns viktigt att ha fått känna på hela distansen eftersom bilen förändras så mycket under ett sådant här lopp.

Felix Rosenqvist, som tidigare i år tog sin första seger i indycar på Road America, återfinns nu på tionde plats i den sammanlagda förartabellen.

Serien fortsätter redan kommande helg, då dubbla lopp ska köras på Gateway-ovalen i Illinois.

• Resultat
1) Takuma Sato (JPN), Rahal, 200 varv
2) Scott Dixon (NZL), Ganassi, + 0.0577 sekunder
3) Graham Rahal (USA), Rahal, + 0.0953
4) Santino Ferrucci (USA), Dale Coyne, + 0.3929
5) Josef Newgarden (USA), Penske, + 1.6619

12) Felix Rosenqvist (SWE), Ganassi, + 13.9668

• Mästerskapsställning efter 7 av 14 lopp
1) Scott Dixon (NZL), Ganassi, 335
2) Josef Newgarden (USA), Penske, 251
3) Pato O’Ward (MEX), McLaren SP, 218
4) Graham Rahal (USA), Rahal, 214
5) Simon Pagenaud (FRA), Penske, 212

10) Felix Rosenqvist (SVE), Ganassi, 157

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *