Motorsport

Felix siktar på pallrepris i Toronto

Motorsport För precis ett år sedan tog Felix Rosenqvist sin första pallplats som Arrow Mclaren-förare med en stark körning på gatorna i Toronto.

pressbilder

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

När NTT Indycarserien återvänder till den kanadensiska staden i helgen är siktet ställt mot nya framgångar – på en typ av bana som alltid tjänat Värnamoföraren väl.

Genom hela karriären har stadslopp – racing på vanliga gator inne i stan – varit Rosenqvists adelsmärke.

Från viktiga Formel 3-triumfer på gatorna i Macau och Pau, till segrar i det urbana elbilsmästerskapet Formel E och dominanta insatser i Indy Light – med en dubbelseger i just Toronto 2016 – har den här typen av racing givit Rosenqvist några av hans allra största ögonblick.

För det senaste exemplet behöver man bara backa bandet en månad, till det allra senaste stadsloppet i Detroit där Rosenqvist ånyo tog sig upp på Indycarpallen.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till Toronto, som är en bana jag alltid tyckt mycket om, säger Felix Rosenqvist. Jag hade ett starkt race där förra året när jag blev trea, och jag tror att vi har alla chanser att göra något liknande i år. Jag är redo och laddad för helgen. Det ska bli kul!

Banan i Toronto slingrar sig runt Exhibition Place i hjärtat av den kanadensiska staden, som står värd för säsongens tionde Indycardeltävling. Träningen inleds på fredag, med kval på lördag och race på söndag kväll svensk tid.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *