Motorsport

Felix tävlar om stor prispott i Indycar

Motorsport Felix Rosenqvist är tillbaka på banan i helgen efter en stark säsongsupptakt i St. Petersburg för två veckor sedan. Den här gången på jakt efter dollarsedlar istället för mästerskapspoäng i det unika Indycarformatet ”Million Challenge”…

Helgens tävlingar äger rum på The Thermal Club utanför Palm Springs i Kalifornien, en privatägd anläggning som nu står värd för Indycars första fristående, icke-poänggivande race sedan 2008. På spel står istället över en miljon dollar i Indycarseriens största prispott någonsin, undantaget Indy 500.

Tävlingen, som alltså inte ingår i det ordinarie mästerskapet, genomförs i ett särskilt utformat knockout-format som successivt leder fram till en avgörande 20-varvsfinal där endast 12 förare får delta.

– Det här blir lite av ett experiment, utanför mästerskapet men med en miljon dollar i potten, säger Felix Rosenqvist. Det är galet, men kul! Själva tävlingsformatet är också helt nytt, vilket betyder att den som anpassar sig snabbast antagligen kommer åka hem med pengarna. Det blir en väldigt annorlunda men intressant helg!

Evenemanget inleds med fyra stycken testpass under fredag och lördag. Därefter väntar kvalet, som körs under natten mot söndag svensk tid och som den här gången används för att formera gridden till två stycken heat. Båda heaten körs över 10 varv, direkt efter varandra på söndag eftermiddag. Tilltaget markerar första gången sedan 2013 (Iowa Speedway) som en Indycartävling använder ett heatupplägg.

De sex främsta från respektive heat går sedan vidare till den slutliga finalen, där alltså 12 förare gör upp om den stora segerchecken. Finalen körs på söndag kväll svensk tid över tio plus tio varv, med en kort paus i halvtid där bränslepåfyllning och mindre setupförändringar tillåts.

Vinnaren tar hem 500 000 dollar ur den sammanlagda prispotten. Tvåan belönas med 350 000 dollar och trean med 250 000 dollar.

Pressmeddelande från Felix Rosenqvist.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *