Motorsport

Felix tillbaka i topp tio i kaotiskt lopp

Motorsport Felix Rosenqvist tog sig fram från 22:a till åttonde plats i ett kaosartat Detroit Grand Prix som innehöll åtta gulflaggssituationer, en regnskur, otaliga kollisioner och kraftigt varierande strategier.

Pressbild: Penske Entertainment  [1/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [2/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [3/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [4/4]

Söndagens Indycar-lopp i ”Motor City” präglades av incidenter, och kördes nästan till hälften (47/100 varv) under säkerhetsbil och gulflagg. Rosenqvist hade själv en allt annat än smärtfri resa, med bland annat en punktering och fem (!) depåstopp – varav ett för byte till regndäck när en plötslig skur drog in över den tighta stadsbanan en tredjedel in i racet.

Regnet tilltog dock aldrig riktigt, och Rosenqvist återvände till depån några varv senare för att byta tillbaka till torrdäck. Smålänningen kunde därefter hålla sig undan det värsta kaoset under resten av loppet och körde i mål som åtta.

Resultatet markerar Rosenqvists femte topp tio-placering på sex körda race i Ntt Indycar-serien så här långt under 2024. Det utgjorde också en stark comeback efter ett motigt kval på lördagen, där Rosenqvist fick sitt snabbaste varv struket för att ha orsakat en gulflagg och fick nöja sig med 22:a startposition.

– Det där var ett speciellt race! säger Felix Rosenqvist. Vi fick i princip allt kastat på oss idag: en punktering på första varvet, ett set mjuka däck som totalt smulade sönder, regn, en skadad bil… Allt som allt får vi nog vara nöjda med P8 idag, i ett race som kunde gå åt vilket håll som helst. Vi lyckades göra ett bra jobb med strategin och ta värdefulla poäng, särskilt med tanke på att vi startade 22:a. Jag tycker att vi gjorde vad vi kunde idag.

Indycar är tillbaka i rampljuset redan om en vecka (7-9 juni) på Road America, där mästerskapet sätter punkt för en särskilt intensiv period med tre tävlingshelger i rad.

Tidsschema
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien |Deltävling 6

Detroit Grand Prix
Detroits gator (USA)

1: Scott Dixon (NZL), Ganassi, 100 varv
2: Marcus Ericsson (SWE), Andretti, +0,856 sekunder
3: Marcus Armstrong (NZL), Ganassi, +4,912 sekunder
4: Kyle Kirkwood (USA), Andretti, +6,124 sekunder
5: Alexander Rossi (USA), Arrow McLaren, +8,953 sekunder

8: Felix Rosenqvist (SWE), Meyer Shank Racing, +15,499 sekunder

 

Mästerskapsställning

Ntt Indycar-serien | Efter 6/17 race

1: Scott Dixon (NZL), Ganassi, 216 poäng
2: Alex Palou (ESP), Ganassi, 198 poäng
3: Will Power (AUS), Penske, 185 poäng
4: Pato O’Ward (MEX), Arrow McLaren, 160 poäng
5: Alexander Rossi (USA), Arrow McLaren, 150 poäng

9: Felix Rosenqvist (SWE), Meyer Shank Racing, 140 poäng

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *