Motorsport

Felix utskriven från sjukhuset

Felix utskriven från sjukhuset

Motorsport Felix Rosenqvist har skrivits ut från DMC Detroit Receiving Hospital efter den våldsamma kraschen i lördagens lopp 1 vid Indycar-tävlingen Chevrolet Detroit Grand Prix.

  [1/4]

  [2/4]

  [3/4]

  [4/4]

Efter helgens avslutande lopp 2 på söndagen, där Arrow Mclaren Sp-kollegan Pato O’Ward tog hem segern, vill Felix Rosenqvist dela följande uttalande:

– Vilken otrolig körning av Pato i dag. Han var fantastisk i omstarterna och det var häftigt att se honom slå sig fram genom fältet. Jag vill förstås helst slippa att se racen på TV, men det är speciellt att se din teamkamrat vinna och sedan tillägna racet till dig.
 
–  Det här är den värsta kraschen jag varit med om i min karriär och jag är otroligt tacksam att jag inte ådragit mig några allvarliga skador.  Jag mår bra men har väldigt ont, så det hade inte varit realistiskt att köra i dag. Vi hade ett riktigt, riktigt starkt race innan olyckan, vilket gör det ännu svårare att ta, men Oliver (Askew, ersättningsförare) gjorde ett bra jobb i bilen i dag. Mitt fokus ligger nu på att vila och återhämta mig fullt ut.
 
– Sist, men absolut inte minst, vill jag verkligen tacka för det omhändertagande jag fått och den omtanke alla har visat. Till räddningsteamet på plats vid olyckan, till sjukhuset här i Detroit, till hela gänget i Arrow Mclaren Sp och till alla mina fans – tack.

Vidare uppdateringar beträffande Felix Rosenqvists rehabilitering och status inför nästa Indycar-lopp, Reb Group Grand Prix på Road America den 18–20 juni, följer i ett senare läge.

Källa: Pressmeddelande från Felix Rosenqvist

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *