Fina framgångar för SSMK

Motorsport Under helgen som varit har tävlande från Skillingaryds Motorklubb haft framgångar, materialboden är flyttad och nya folkraceförare har utbildats. Kartläsare Carl Eriksson blev fyra i SM-premiären. – Det är väldigt roligt att vara i gång igen, säger han.

Melvin Bengtsson, till vänster, och Carl Eriksson tog emot fjärdepriset i SM-premiären i Laholm under lördagen

Rally:
Första deltävlingen i Rally-SM Grussprint arrangerades i Halland där Carl Eriksson lotsade Melvin Bengtsson från Kullings i den starka, och stora, 2WD-klassen. Carl och Melvin slutade på en fjärdeplats i premiären.

– Vårt syfte med tävlingen var att ta det som ett test och känna på allt. Men när det kändes bra efter första sträckan och vi var med bra tidsmässigt blev det tävling på riktigt. Väldigt roligt att vara igång igen och kul att åka samma sträcka flera gånger som upplägget bjöd på. Nästa tävling blir SSR om några veckor och vi ser fram emot att åka resten av SM-serien, berättar Carl Eriksson.

I Nässjö arrangerades ”Nässjörundan” som första deltävlingen i E-cupen där John Oscarsson/Dennis Oscarsson vann klassen Volvo Original för C-förare. Aki Eronen lotsade Norrahammars Mikael Carlsson till seger i B-förare Grupp H.

Folkrace:
Andra deltävlingen i Smålandscupen arrangerade av Jönköpings MK. Pontus Mejving blev 2:a i B-finalen i seniorklassen och Milton Stenbäcken blev 5:a i A-finalen för juniorer. Utanför finalplats blev Anton Geijersson, 11 poäng och Moa Roos Nykvist, som körde i damklassen, 9 poäng.

Rallycross:
Anders Hansson fanns med i första deltävlingen i SM Rallycross som arrangerades i Strängnäs. Anders slutade på en 18:e plats med sin Volvo 244 i klassen 2150.

Förutom tävlande har funktionärer ställt upp med chefsposter i Grussprint-SM i Laholm, materialboden är flyttad från Smedjegatan till nya lokaler på norr och i Föreberg har Stefan Argus utbildat nya folkraceförare.

Nya folkraceförare utbildades i måndags. Foto: Katja Häggman