Motorsport

Flera fina pallplatser för SSMK i Silverratten

Motorsport Joakim Blansch och Anton Geijersson tog andra klassegern när Silverratten avgjordes i Älmhult under lördagen. Förutom dessa togs fyra ytterligare pallplatser när rallyt avslutades under lördagseftermiddagen.

Ungdomsrally kör Johan Pettersson från Reftele tillsammans med pappa Per-Ola. Silvermedalj blev det under gårdagen. Foto: JC Rallypics

Andra deltävlingen i Sydsvenska Rallycupen gästade under lördagen Silverratten i Älmhult. Det blev fina resultat för Skillingaryds Motorklubb. 

I ungdomsrally körde Johan Pettersson och pappa Per-Ola in på en andra plats. 

– Det har varit en fin dag med krokiga sträckor. Bilen har fungerat bra och det känns som jag har kört fortare och fortare under dagen och jag har inte haft några problem. Detta var min tredje tävling. Bilen är min fars och nästa tävling blir möjligtvis i Ljungby eller hemmatävlingen Skilling 500, kommenterar den unge Johan Pettersson som kör ungdomsrally med Volvo 240:n för Skillingaryds Motorklubb. 

I den stora klassen, A-förare trimmat 2WD, blev Andreas Magnusson i sin Volvo 940 sexa tillsammans med Tjustkartläsaren Martin Hugosson. I samma klass, fast B-förare, blev Carl Eriksson tvåa i klassen med Melvin Bengtsson från Kullings MS. 

I klassen A-förare Volvo Original Cup körde Christopher Zeijlon och Christofer Svensson in på en andra plats i klassen. 

– Vi har inte åkt notat i Volvo Original på 11 år så Christopher blev åksugen när pappa Rolfs bil stod startklar. Silverratten bjöd på väldigt roliga och varierande sträckor och vi lyckas bärga hem en andraplats i klassen trots punktering på specialsträcka fem, berättar Christofer Svensson.

Syskonen Oscar och Nellie Karlsson blev tvåa i klassen B-förare Volvo Original. Oscar, som körde sin 20:e tävling, berättar om Silverratten:

– På specialsträcka två slår vi till med en delad 14:e plats totalt av dagens alla startande och snabbaste originalbil, en känsla att bygga vidare på till kommande tävlingar. Farten börjar sakta återkomma efter mitt längre uppehåll de sista säsongerna men vi orkar inte hålla emot en stark Emil Friman från Vetlanda som vinner vår klass. Rally är stenhårt in i det sista, kommenterar Oscar Karlsson som är nöjd efter dagen.

Oscar och Nellie Karlsson knep silvret i Silverratten. Foto: JC Rallypics

Klassvann och 25:e plats totalt i tävling blir C-föraren Joakim Blansch med Anton Geijersson som kartläsare.

– Det var lite nervöst innan start men väl ute på specialsträcka ett så var det samma inställning som i Simrishamn som var att försöka göra en bra sträcka och se vad vi stod bland de andra i fältet. Sträckan var ungefär 3,5 kilometer lång så det var viktigt att vara med från början. Vi lyckades vinna sträckan med 6 sekunder trots en liten ”aha-upplevelse”. Vi fortsatte i vårt tempo och hade en betryggande ledning vid serviceuppehållet vilket visade sig vara bra. För i slutet av specialsträcka fyra började kopplingen slira och vi valde då att slå av på tempot och försöka ta oss igenom de två sista sträckorna i lugnare tempo. Detta lyckades vi turligt nog med och stod slutligen som klassegrare. Jag vill rikta extra track till det goa servicegänget som gjorde en strålande insats som vanligt och extra kul med våra övriga fina klubbframgångar och att mina systrar var tillbaka i rallyskogen, summerar Joakim Blansch som nu tagit sina uppklassningpoäng till B-förare. Segermarginalen till tvåan i klassen blev till slut 13 sekunder.

Thomas Wernersson och Pierre Svensson blev fyra i klassen C-förare trimmat med sin Opel Ascona A.

I C-förare standardklassen gjorde systrarna Blansch, Jennie och Louise, rallycomeback och slutade på en sjätteplats.

Simon Hård Bolsgård och Daniel Bolsgård bröt tävlingen.

Tävlingen vanns totalt av Mattis Olsson och Jesper Johansson från Älmhults MK/Ryds MK i sin fyrhjulsdrivna Ford Fiesta.

Joakim och Anton klassvann. Foto: JC Rallypics

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *