Motorsport

Framskjutna placeringar för Månz

Motorsport När Nürburgring vankades föll bitarna på plats för Värnamoföraren.

Pressbilder: Månz Thalin

  [1/10]

  [2/10]

  [3/10]

  [4/10]

  [5/10]

  [6/10]

  [7/10]

  [8/10]

  [9/10]

  [10/10]

I helgen var det dags för den andra tävlingen på tysk mark för de tävlande i NXT Gen Cup, världens första helektriska juniormästerskap inom banracing. Tävlingarna skedde i samband med det tyska standardvagnsmästerskapet DTM:s deltävling på anrika Nürburgring. 

– Det är så coolt att vi ska få köra tillsammans med DTM-bilarna. NXT Gen Cup är en otrolig möjlighet: de lär upp oss för att vi ska bli så bra som möjligt och tar oss till andra platser där vi får visa upp oss för större serier. Det här är en god möjlighet för att kunna bygga en bra racingkarriär, sa Månz i en intervju om gästspelandet på tysk mark tidigare i somras. 

Med stärkt självförtroende efter poängplaceringarna på Oschersleben satte sig Månz bakom ratten på sin LRT NX1-bil. Han noterade elfte plats på den fria träningen och tionde plats på kvalet. Men det var i loppen som framgångarna kom. I det första heatet körde Månz upp sig från tionde till en slutlig femteplacering, endast 1,3 sekunder efter loppets segrare Linus Granfors. Andra loppet inledde Värnamoföraren med en avåkning i femte kurvan, men han kom tillbaka och körde upp sig i fältet till en slutlig sjundeplats. 

– Det känns helt otroligt. De här resultaten är mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle kunna göra den här helgen på Nürburgring, det är så otroligt häftigt. Jag låste upp mina bromsar i det andra racet och det gick inte så bra som det gick i det första heatet, men jag lyckades köra upp mig genom fältet. Det var första gången jag körde den här bilen i vått väglag och det var extremt svårt, men det var en väldigt lärorik erfarenhet för mig, säger Månz Thalin i en intervju med NXT Gen Cup. 

De två resultaten gav Månz 25 poäng, vilket innebär att han ligger på elfte plats i mästerskapet med 40 poäng när halva serien är körd. Nu vänder juniormästerskapet hem till Sverige. Om två veckor avgörs nästa deltävling på Gelleråsen. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *