Motorsport

Full fart för SMK

Motorsport Förare från SMK Värnamo har tävlat i enduro i helgen.

Från vänster: Harry Åberg, Gislaveds MK och Theodor Popp. Bakre raden: Albin Hjalmarsson, Kalle Björk, Algot Hjalmarsson och William Hjalmarsson.

Ulf Hjalmarsson

På lördagen kördes Junestafetten i Norrahammar. Här kom SMK Värnamo till start med två mMixade lag; Team RBV med Jimmy Munkholm och Johan Olsson, SMK Värnamo plus Adam Pettersson, Huskvarna MK, samti Team Yamaha med Filip Thelin och Robin Manfredsson, SMK Värnamo plus Daniel Helgesson, Wäxjö MS.
Här gick det bäst för Team RBV som slutade på en sjätte plats efter fyra timmar och 30 minuters körning. Det andra teamet slutade på plats 15 av 24 startande.

På söndagen kördes den tredje deltävlingen i Ungdom. Det var Falköpings MS som var värd för tävlingen. Det var bra specialprov som gick på en extrembana,crossbana och enduroslingor i skogen. Det var halt för det regnade lite under hela dagen men sträckorna höll bra för alla.

Fem killar kom till start. Först ut var USM3 med Kalle Björk och Albin Hjalmarsson, Kalle hade lite strul i början men slutade på en sjunde plats, endast 15 sekunder till tredjeplatsen så här är det tajt mellan killarna. Albin körde stabilt och slutade på plats 16 av de 36 i klassen.

Nästa klass är USM 2. Här kom William Hjalmarsson till start. Han kämpade på bra och slutade på plats 34 i klassen.

Sist ut av ungdomarna var klass USM 1 med Algot Hjalmarsson och Theodor Popp. Här var det jämt mellan killarna som bytte placering med varandra, men Algot drog det längsta strået och slutade på plats 18 medan Theodor kroknade lite på slutet och körde i mål på plats 24.

Även föräldrarna fick starta idag i breddklassen. Här var det en fajt mellan Ulf Hjalmarsson och Joakim Björk. Här var det Ulf som var snabbast och slog Joakim med en halv sekund efter en timme och 35 minuter. Här är det två som har riktigt ont i kroppen imorgon.

Pelle Carlsson

Junestafetten med från vänster Johan Olsson, SMK Värnamo, Jimmy Munkholm, SMK Värnamo och Adam Pettersson, Huskvarna MK

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *