Motorsport

Inför nattvila i Rally-SM: Punktering, kvällssol och spöregn

Motorsport Första etappen av andra deltävlingen i Rally-SM har nu avklarats i Älmhult. Inför nattvilan rapporterar Joakim Blansch, Skillingaryds MK, om vad som hänt under kvällen

Joakim och Anton i tidigare tävling i år. Arkivfoto: Frida Lindström

Joakim Blansch och Anton Geijersson från Skillingaryds Motorklubb var nervösa när första start skulle göras tidigare i kväll. Två specialsträckor på krokiga Lönsbodavägar skulle göras. Joakim rapportera innan nattvilan: 

– Vi har haft en bra dag med trevlig rekning. Vi for ut till kvällens första specialsträcka med stor nervositet men ändå sjukt sugna på att ta oss an alla häftiga, men krävande specialsträckor. 

– Specialsträcka 1 kändes bra, en bra start med en helt okej sträcktid. Trots att vägen var väldigt snabb så kom vi in i ett bra flyt och var nöjda. Vidare till specialsträcka två där kvällssolen i samband med spöregn spelade mig ett spratt. Redan i början missbedömde jag en höger sväng och träffar en sten så kraftigt att vi får höger framhjul punkterat. Fel av mig. Men vi hankade oss i mål och vidare till service. Våra servicegrabbar Peter, Mattias och Mikael gör ett kanonjobb och ger bilen lite kärlek. Bilen är lite krokigare än tidigare men bilen är ihop nu (reds anmärkning vid 22-tiden) så vi tar nya tag imorgon. Tack till vårt goa servicegäng för all hjälp. Allt från mat till skruvande, hälsar Jocke som imorgon, tillsammans med Anton, ska köra tio specialsträckor innan slutmål i Älmhult. 

Joakim och Anton ligger, inför nattvilan på en 30:e plats av 35 som under kvällen nådde nattvila. I samma klass, nationella 2WD, finner vi Andreas Magnusson och Martin Hugosson på en 23:e plats och bästa SSMK:are i samma klass finner vi Louise Blansch, med sambon Anton Claesson, på en 13:e plats. Leder klassen gör, inte helt oväntat, Patrik Flodin och Göran Bergsten i sin Volvo 940. 

I internationella klassen 4WD har Jonas Kruse och Nellie Karlsson kört stabilt och säkert under kvällen och är, inför nattvilan, på en femteplats både i klassen och totalt i tävlingen. 

Totalt inför lördagsmorgonens sträckor leder SMK Hörby:s Tom Kristensson och Andreas Johansson totalt efter att på förhand segertippade PG Andersson och Anders Fredriksson fick tekniska bekymmer och bröt efter halva stäcka ett. PG och Anders meddelade under kvällen att problemet var inte så farligt som man först trott och paret startar om tävlingen imorgon.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *