Motorsport

Inleder efterlängtad månad med Sonsio Grand Prix

Motorsport Felix Rosenqvist fasar in årets mest efterlängtade månad i Indycar-serien när världens blickar vänds mot Indianapolis Motor Speedway under de kommande veckorna. Först ut är Sonsio Grand Prix nu till helgen.

Pressbild: Penske Entertainment  [1/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [2/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [3/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [4/4]

Lördagens race körs på Indianapolis grand prix-slinga och inleder traditionsenligt ”the Month of May” som kulminerar med den 108:e upplagan av Indy 500 den 26 maj.
 
– Det känns kanon att äntligen få dra i gång Month of May, säger Felix Rosenqvist. När man bor här i Indianapolis märker man hur stan vaknar till liv så här års. Folk är redo. Det är en klassisk uppladdning som börjar nu och leder fram till ”500”. Jag känner mig laddad inför Indy GP. Vi gjorde ett bra race senast på Barber, vår första road course för säsongen, och om det är något att gå på bör vi ha en bra chans även i helgen.
 
Rosenqvist har ett bra facit på Indianapolis banslinga, där han tog Indycar-karriärens allra första pole position under sin debutsäsong 2019. Smålänningen upprepade sedan samma bedrift 2022, då han än en gång var snabbast i kvalet, och har fem topp tio-resultat på banan på totalt tio starter.
 
Samtidigt har road course-versionen av Indianapolis Motor Speedway varit goda jaktmarker även för Meyer Shank Racing. Teamet har nått några av sina historiskt allra bästa resultat på banan – slumpmässigt nog sammanfallande med Rosenqvists pole position-år. Stallet inkasserade sin första pallplats i Indycar på IMS banslinga 2019 och återvände sedan till pallen även 2022.

– Vi har några bra race i ryggen och måste bara försöka bygga vidare på det, avslutar Felix Rosenqvist. Jag gillar Indy GP; jag har två pole positions där och det har varit en bra bana för mig överlag. Jag känner mig redo, och väldigt sugen på allt som väntar under de här kommande veckorna. Det blir kul!
 
Rosenqvist går in i helgens Sonsio Grand Prix som femma i Indycar-sammandraget efter en stark inledning på sin första säsong med Meyer Shank Racing. Värnamo-sonen har bland annat redan hunnit ge teamet dess första pole position någonsin i Indycar, och är den förste föraren i stallets historia att kvala in i topp fem i samtliga säsongens tre inledande deltävlingar.
 
Rosenqvist är en av bara fem förare i fältet som tagit målflagg i topp tio i samtliga race så här långt under säsongen.
 
Sonsio Grand Prix körs över ett kompakt tvådagarsformat, fredag-lördag. Träningar och kval genomförs på fredag, innan det 85 varv långa racet flaggas igång kl. 21.30 på lördag kväll svensk tid. 

TIDSSCHEMA
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien | Fjärde omgången

Sonsio Grand Prix
Indianapolis Motor Speedway – grand prix-slinga (USA)

Fredag 10 maj
Fri träning 1: 15.30-16.45
Fri träning 2: 19.10-20.10
Kval: 22.20-23.50

Lördag 11 maj
Warm-up: 17.15-17.45
Race (85 varv): 21.30

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *