Motorsport

Jocke klassvann årets rallypremiär

Motorsport Simrishamns MK var värd för Sydsvenska Rallycupens premiärtävling idag. Det blev fina placeringar för Skillingaryds Motorklubb och Joakim Blansch med kartläsare Anton Geijersson vann klassen med en minuts tillgodo

Joakim Blansch och Anton Geijersson segrade i dag när Simrishamnsknixen avgjordes. Foto: Privat  [1/5]

Nellie och Oscar, längst till vänster, knep tredjeplatsen i klassen B-förare standard. Foto: Lenne Karlsson  [2/5]

Joakim Blansch och Anton Geijersson vann med en minuts marginal. Foto: Lenne Karlsson  [3/5]

Nöjd och glad över att fått uppklassningspoäng. Foto: Anton Geijersson  [4/5]

Golfen som Joakim och Anton kört idag behöver en ordentlig tvätt i Åker. Foto: Anton Geijersson  [5/5]

Favoritskapet höll i sig och Joakim ”Jocke” Blansch med kartläsare Anton Geijersson, Skillingaryds MK tog täten redan på första specialsträckan i dag när det var det dags för Simrishamns deltävling i Sydsvenska Rallycupen. Fem sträcksegrar av fem möjliga blev resultat och när sluttiden räknades ihop hade Jocke och Anton vunnit med över en minut till tvåan i klassen C-förare trimmat 2WD.

– Planen var att känna på det under specialsträcka 1 och ser hur vi står oss mot de andra för att lägga in en rejäl stöt på långa sträckan därefter som nästan var 1,5 milj. Men vi ledde med nästan 13 sekunder efter första, så vi körde på i samma tempo och fortsatt att öka ledningen. Specialsträcka 3 och 4 var lite sämre väg med rejält grovt grus så där tog vi det lugnt för att inte göra bort oss och köra sönder något. Vi lyckades även vinna dessa sträckor. Sista sträckan för i dag var samma som första och då tog vi i rejält och hade riktigt kul. Sammantaget en riktigt rolig dag. Vi vill rikta ett stort tack till Peter och Torbjörn som varit med som service. Nu firar vi på väg hem och tackar alla som hjälpt till på ett eller annat sätt, säger Anton Geijersson. 

Jocke och Anton vann klassen C-förare trimmat 2WD med sin VW Golf och tiden de körde på hade räckt till en fjärde plats i B-förargänget samt en 26:e plats totalt i tävlingen. 

Oscar och Nellie Karlsson tog SSMK:s andra pallplats idag. De blev trea i sin klass B-förare standard. 

– Vi har haft en jätterolig dag tillsammans, det var länge sedan vi åkte ihop. Vi hade lite rattrost på första specialsträckan, var sträcksnabbyst på andra. Fick pyspunka under tredje specialsträckan. Vi är glada att vara i mål med hel bil efter en dag med tuffa vägar och tufft motstånd, hälsar Nellie Karlsson. 

Louise Blansch tog plats i kartläsarstolen hos svärfar Pär Claesson, Grimslövs MS, och rattade in på en fin 14:e plats i sin klass A-förare trimmat 2WD. 

Frida Axelsson tillsammans med kartläsare Stefan Gustavsson, blev sexa i samma klass som Oscar och Nellie, standard B-förare. 

Simrishamnsknixen vanns totalt av Stig Andervang och Robin Eriksson från MK Rimo.

Skillingaryds MK arrangerar Skilling 500, som kommer ha start, mål och serviceplats på Bredasten i Värnamo och är en deltävling i Sydsvenska Rallycupen som kommer att köras första söndagen i juni.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *