Motorsport

Johan snabbaste standardförare i Rally-SM

Motorsport Under helgen har Skillingaryds MK haft fina rallyframgångar. Två förstaplatser och en stark femteplats i ett stenhårt startfält summeras när tre rallytävlingar genomförts under helgen.

Johan gör tummen upp intill kartläsare, tillika pappa Per-Ola, efter lördagens målgång i Nyköping. Privatbild.

I torsdags arrangerade Tjust MK en lokaltävling där Stefan Josefsson var kartläsare åt Ove Almqvist, Vetlanda RRC. Stefan och Ove slutade på en 18:e plats i klassen 2WD.

I Nyköping var det gruspremiär i Rally-SM, där föraren Johan Pettersson och kartläsaren Carl Eriksson representerade Skillingaryds MK. Johan Pettersson med pappa Per-Ola i högerstolen visade att farten från vintersäsongen höll i sig och vann klassen standard med 5,9 sekunder efter över en timmes tävlingskörning i Nyköpingskogarna.

– Rally Nyköping var en utmanade och rolig tävling som hade allt. Vi har varit av vägen men ändå lyckats komma igen och fajtas med de andra. Till slut efter en stenhård fight lyckades förstaplatsen nås då vi laddade ur rejält. Det blev vinst i klassen och även vinst i junior-SM. Det har varit en kanonhelg, tack återigen alla som hjälper till, berättar Johan.

Efter den tredje deltävlingen i Rally-SM placerar sig Johan på bronsplats i den totala poängtabellen för standardklassen och har en silverplats i junior-SM för standardåkare.

Carl lotsade Melvin till en fin femteplats i en stenhård 2WD-klass i Rally-SM. Privatbild.

Under Rally-SM i Nyköping fanns också Carl Eriksson som tog plats bredvid Melvin Bengtsson från Kullings MS. De körde in en på en imponerande femteplats i stenhårda och stora klassen 2WD, där 56 deltog, samt placerade sig på en 16:e plats totalt.

Med denna fina placering fick Melvin/Carl med sig SM-poäng till en 13:e plats totalt och full pott i junior-SM där man placerar sig på en sjundeplats totalt.

I Älmhult under lördagen, på South Swedish Rally, fanns kartläsaren Christofer Svensson som gjorde debut hos Grönberg från Oskarshamn. De tävlade i A-förare 2WD i en Volvo 940. De vann klassen och var åtta totalt i tävlingen. Christofer berättar efter målgång:

– Första gången vi åker ihop. Han saknade co-driver och jag var ledig. Thomas är en säker chaufför, även om det går hårt och på gränsen. Under förmiddagen gick ss1 och ss2 bra. Eftersom ss3 ströks så blev det tufft att ladda om till ss4 på eftermiddagen, som också var svårkörd. Viktor Karlsson från Vimmerby ledde klassen före oss med 17 sekunder men han fick bryta på ss6.

– Vi avslutar dagen med att vara snabbast i klassen på sista specialsträckan som var 17 kilometer lång där sträckan hade allt man kunde önska sig. Sämre debut i högerstolen kan man ha, summerar Christofer Svensson från Skillingaryds MK som hoppade in i högerstolen hos Thomas Grönberg från Oskarshamn RRC.

Christofer hoppade tillfälligt in hos Thomas, vann klassen och åtta totalt i SSR Rally Älmhult

Förutom Christofer fanns klubbmedlemmar på plats och bemannade en sträcka utanför Häradsbäck, några var behjälpliga i tävlingsledningen och Keith Wennberg med Johan Gustavsson i högerstolen agerade som föråkare.

A-förare 2WD i SSR Rally där Christofer och Thomas fick kliva högst upp.