Motorsport

Johannes klassegrare i Simrishamn

Motorsport Johannes Josefsson/Johan Pettersson som lånade pappas bil vann klassen för C-förare Grupp F i rallypremiären.

Johannes Josefsson vann klassen i Simrishamn. Foto: Moa Askmyren  [1/4]

Jennie Blansch. Foto: Henrikrallyfoto  [2/4]

Erik Bergman. Foto: Henrikrallyfoto  [3/4]

Henrik Lennartsson. Foto: Henrikrallyfoto  [4/4]

Äntligen startade årets rallysäsong på grus och längst söder ut i vårt avlånga land kom våren tidigt så redan den 6 april kördes premiären i Sydsvenska Rallycupen.180 startande i Simrishamnsmixen gav gav ut på sex specialsträckor om totalt 40 kilometer.

För tre år sedan var tävlingen en klang- och jubelföreställning för Skillingaryds MK då Marcus Theorin/Henrik Söderqvist segrade totalt då den gissade vinnaren Stoffe Nilsson fick bryta med drivaxelhaveri. Även i år fick Stoffe Nilsson utgå, denna gång efter en avåkning, och lämnade fältet fritt till hemmaföraren Joachim Grahn som tog totalsegern denna gång.

Men det var inte på något sätt brist på framgång för Skillingaryds MK detta år heller.

Johannes Josefsson/Johan Pettersson var nöjda SSMK:are.

– Bra dag fint väder fina vägar med varierande underlag, berättar en glad Johannes. Målet med dagen var bara att komma runt med det blev ju bättre än så. Anledningen att jag hade pappas bil var att jag skulle visa honom att det är en riktig vinnarbil. Så jag hoppas jag får låna den fler gånger.

I samma klass kom Marcus Kjellkvist/Inge Petersson på en stark tredje plats av femton startande medan Oscar och Nellie Karlsson tvingades bryta efter en avåkning.

Bland C-förarna i Grupp E körde Jennie och Joakim Blansch till sig en fjärde plats och med det tar de också ledningen i Smålands DM för klassen.

Dagens tredje pallplats tog Keith Wennberg i B-grupp E med en sådan fart att han också hade blivit trea bland A-förarna. Uppladdningen blev inte den bästa när kartläsande systern Jane blev sjuk och Jennifer Bergkvist fick kallas in i all hast. Bra gjort att ändå prestera på den nivån.

• Åter efter sex år
I A-förare 2WD gjorde Henrik Lennartsson/Christofer Svensson ett efterlängtat återtåg efter mer än sex års uppehåll. En trilskande tändning förstörde dagen men enstaka sträckor visade Henrik att gamla takter ändå finns kvar. Klasskollegan Erik Bergman/Per Andersson kom på sjuttonde plats i sin årsdebut.

I klassen återfanns också två kartläsare. Henrik Söderkvist lotsade Johan Axelsson, Nässjö, till en femte plats och Anton Geijersson åkte med Anton Claesson, Grimslöv, in på en femtonde plats.

Övriga placeringar för Skillingaryds MK blev Per-Ola Pettersson/Stefan Josefsson, sjua i A VOC Grupp F, Frida Axelsson läste karta åt Oscar Ljung, Simrishamn, till en tionde plats i B 2WD. I den klassen fick Kim Petersson/Simon Molin bryta efter avåkning. Kevin Andersson/Victor Zettergren kom på sjätte plats i B VOC

• Pontus femma i A-final
Det är inte bara klubbens rallyförare som varit i farten. I Mönsterås följde folkraceföraren Pontus Mejving upp sin framgång i förra helgens hemmatävling med en femteplats i A-finalen och ligger nu bland topp tre totalt i Smålandscupen.

Nästa rallytävling för klubbens förare är nu Anderslövsrallyt kommande helg, första deltävlingen i Bilsport Rally Cup.

Mats Bergman

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *