Motorsport

Kartläsar-Nellie totalsegrade i Vallentuna

Motorsport Under lördagen arrangerades fjärde deltävlingen i Rally-SM Grussprint i Vallentuna. På plats var tre från Skillingaryds MK

På sista sträckan - Nellie lotsar Jonas  [1/5]

Nellie Karlsson och Jonas Åkesson  [2/5]

Prisutdelning internationella 4WD  [3/5]

I besiktningen under fredagskvällen ser teknikerna över Davids Volvo 940.  [4/5]

  [5/5]

Det blev en spännande avslutning när fjärde deltävlingen i Rally-SM Grussprint skulle avgöras under lördagseftermiddagen i Markim, norr om Vallentuna. Jonas Åkesson, Karlskrona AK och Nellie Karlsson, Skillingaryds MK tog totalsegern två sekunder före Mattias Adielsson Göteborgs MF och Maja Bengtsson Älmhults MK. 

– Det var en fantastisk sträcka och arrangemang. Det var värt sju timmars enkel bilresa för att komma hit. Jag är nöjd med dagen, säger Jonas Åkesson från Karlskrona AK som nu leder SM-tabellen i Grussprint 4WD.

– Jag är jättenöjd med dagen och haft en jättekul dag, berättar Nellie Karlsson som under året tagit en handfull totalsegrar med olika förare. 

David Lindström och Jessica Svensson från Plombo strax väster om Valdshult har varit SM-sprinten trogna och tog sig upp till Vallentuna under helgen. 

Rallyduon från Plombo förbättrade sina åk under hela dagen, men marginalerna är små i sprintsammanhang och David/Jessica slutade på en 15:e plats i nationella 2WD, 13 sekunder totalt efter klassegraren Mattias Hallberg och Roger Eriksson från Haninge MK. 

David och Jessica ligger nu på en åttonde plats i sprintklassen 2WD inför finaltävlingen i Västerås och Nellie och Jonas Åkesson leder sprintklassen 4WD med fem poäng efter helgens deltävling. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *