Motorsport

Keith och Jane bäst från SSMK i Örkelljunga

Motorsport I lördags kördes den andra av årets fem deltävlingar i Sydsvenska Rallycupen 2023. Cupen var på besök hos SMK Örkelljunga och deras tävling Smedsvängen. Nära 100 ekipage avverkade 21 kilometer specialsträcka uppdelat på tre unika sträckor.

Karl och Vincent. Foto Privat

På startlinjen fanns fyra ekipage från Skillingaryds MK. Rutinerade Keith Wennberg med systern Jane som kartläsare kom trea i sin klass B-förare Grupp E. Keith körde sin första tävling 2009 men har nu som så många andra haft ett längre uppehåll på grund av pandemi bland annat. Keith var inte alls nöjd trots deras placering.

– Vi fick inget flyt i körningen och måste få mer träning för att komma upp i den nivå vi vill vara. Men det verkar som om de bekymmer vi haft med bilen är borta så vi får glädjas åt det, säger Keith.

Christer och Marie-Louise Westerdahl hade en av sina sämre dagar då en kylarslang gick sönder efter första specialsträckan så det vara bara att bryta ihop.

Marcus Karlsson/Emil Hagevik tog sina första steg på en förhoppningsvis lång rallykarriär när de fullföljde sitt debutantprov och är nu redo för riktiga tävlingar.

Sista rapporten handlar om Vincent Johansson och Karl Stark som premiär körde Volvon till en nionde plats av femton i klassen. Helt godkänt i första tävlingen. Dessa två är ännu ett levande bevis på att arvet betyder mycket i rallysporten. De, som de allra flesta andra som börjar, har i familjen någon eller flera som gått före. Vincents pappa heter Per-Magnus Johansson och har en lång karriär både som förare och kartläsare från 80-talet och framåt tills bara för några år sedan. Samma karriär men några år tidigare har Karls pappa Tomas Stark haft. Värt att uppmärksamma är att han åkte sin sista (senaste!) tävling som kartläsare 1983, alltså för jämnt fyrtio år sedan, med Bengt Lundström i Svenska Rallyt.

Nästa tävling för klubbens aktiva är SM i Hässleholm kommande helg. Då skall Carl Eriksson lotsa Melvin Bengtsson från Kullings MS till nya SM poäng med målet att gå från fjärde plats upp på pallen inför sista tävlingen. Johan Pettersson/Christofer Svensson räknar också med att avancera från sin nionde plats. Vi önskar lycka till!

Pressmeddelande från Skillingaryds MK

Keith och Jane Wennberg bästa ekipage från Skillingaryds MK i Örkelljunga. Foto: Larssonrally

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *