Motorsport

Laddar för rallydebut

Motorsport Racingbanan byts mot skogen när Eddie Ramírez Eriksson debuterar i rally. 

– Det är ett steg att gå från torr asfalt till grus och allt du ser är bara träd, träd och träd, men det känns bra. För mig handlar det om att lära känna bilen och att kunna lita på den och sina egna kunskaper samt sin omgivning, säger Eddie Ramírez Eriksson som i dag debuterar som rallyförare.  [1/2]

Under vintern har en Opel Astra i grupp E-utförande landat i familjens garage.   [2/2]

Höstens test i Olsbergs MSE:s rallycrossbil gav Värnamoföraren Eddie Ramírez Eriksson blodad tand. Under vintern har en rallybil, en Opel Astra i grupp E-utförande, hamnat i familjens ägo och i dag debuterar Eddie som rallyförare i Norrköpings rallysprint.

– Det är ett steg att gå från torr asfalt till grus och allt du ser är bara träd, träd och träd, men det känns bra. För mig handlar det om att lära känna bilen och att kunna lita på den och sina egna kunskaper samt sin omgivning, säger Eddie när vi träffas en eftermiddag i hemmet. 

Värnamoföraren har hunnit med ett träningspass i bilen inför dagens tävlingsdebut i en rallysprint i Norrköping. 

– Vårt mål är att vi ska köra så många tävlingar som möjligt i år. Förhoppningen är att försöka köra varannan vecka. Nu i april blir det förhoppningsvis tre tävlingar. Först i dag i Norrköping, sedan en tävling i Älmhult och därefter eventuellt en tävling i Nässjö, säger Eddie.

Pappa Agustin Ramírez Acosta tar plats i kartläsarstolen.

– Jag tror att det kommer att funka bra. Det blir lätt dubbla åsikter om körningen, men eftersom jag övningskör med honom också så är jag ju van. Det kan lätt bli att mitt spanska angreppssätt tar över men det gäller att låta Eddie sköta körningen, säger Agustin. 

Satsningen på en styrning i förra årets Madridmästerskap i SMC Renault Clio Cup gav eko. I början av året ringde telefonen hemma hos familjen Ramirez Eriksson. I andra änden av luren fanns vd:n för ASR Tyres i Galicia i norra Spanien. Han hade följt Eddies framfart på nära håll och kom med ett erbjudande som Värnamoföraren inte kunde säga nej till: deltagande i en rallytävling i Portugal och en rallycrosstävling i Spanien i en rally 4-bil samt sponsring av däck till årets alla tävlingar. 

– Det kom verkligen från ingenstans. Jag trodde att det var något skämt på gång men det visade sig vara sant. Det här är verkligen en kul möjlighet att få, säger Eddie.

Men det stannar inte där. I början av oktober byts Sverige mot varmare breddgrader. Då avgörs Subida a Tamaimo, en backtävling uppför det högsta berget med samma namn på Teneriffa. Eddie är inbjuden att köra tävlingen i en Hyundai Getz med 220-hästars motor under huven.

– Det är den största backtävlingen i Spanien och en del av EM-kalendern, vilket innebär att alla Europas främsta backförare kommer att vara där. Jag har sett filmer från tävlingen och det är verkligen magiskt. Publiken står längs med hela sträckan från start till mål. Det här kommer att bli något alldeles extra, avrundar Eddie. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *