Motorsport

Laddar om med Detroit Grand Prix

Motorsport Felix Rosenqvist tar sikte på snabb revansch efter motorhaveriet i Indy 500 i söndags när Indycar-säsongen fortsätter redan till helgen med Detroit Grand Prix.

Pressbild: Penske Entertainment  [1/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [2/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [3/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [4/4]

Indycar-fältet lämnar nu ”The Greatest Spectacle in Racing” bakom sig, och vänder blicken från den ultrasnabba Indianapolis Motor Speedway-ovalen till en av säsongens tightaste stadsbanor.

Rosenqvist beger sig till Detroits gator med fina minnen från fjolårets race i ”Motor City”, där han tog sig upp på pallen, och har fått en bra start på samarbetet med sitt nya team Meyer Shank Racing under inledningen av 2024.

Bland höjdpunkterna så här långt märks bland annat pole position, MSR-stallets första någonsin i Indycar, i det senaste stadsloppet i Long Beach i förra månaden. Rosenqvist kvalade också in i första led vid säsongspremiären i St. Petersburg (Florida) i mars, även det ett gatlopp.

– Jag känner mig absolut redo att tävla igen, säger Felix Rosenqvist. Vårt race i Indianapolis i söndags blev inte så långt som vi hade tänkt, så jag har lite extra energi att släppa loss i Detroit! Jag hade ett bra race där förra året och var på pallen då, och vi har varit väldigt starka på de andra stadsbanorna hittills under säsongen. Vi har inte riktigt knutit ihop det i racen än av olika orsaker, men farten är där. Jag tror att vi har en bra chans den här helgen.

Detroit Grand Prix inleds med ett första träningspass på fredag. På lördag väntar en andra träning samt kval, följt av racet på söndag med start kl. 18.30 svensk tid.

Tidsschema
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien |Deltävling 6

Detroit Grand Prix
Detroits gator (USA)

Fredag 31 maj
Fri träning 1: 21.00-22.15

Lördag 1 juni
Fri träning 2: 15.10-16.10
Kval: 18.15-19.45

Söndag 2 juni
Warm-up: 15.30-16.00
Race (100 varv): 18.30

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *