Motorsport

Lärorik tävling i mycket snö

Motorsport SMK Värnamo har idag varit på endurotävling i Tidaholm. Svåra förhållanden med snö och jämna fajter blev det.

Kalle. Foto; Michael Larsson

Det var en stålande dag med sol och kyla. Men svårkört med bara ett spår att åka i som resulterade i många vurpor  och fastkörningar och svårt att köra om i 30 centimeter lös snö, med en jättefin bana för dom åtta förare från SMK Värnamo.

Först ut var dom yngre grabbarna i E0 här William Hjalmarsson drog det längsta strået och körde in på bra 24 plats och Algot Hjalmarsson slutade på en 32a plats. Det var tufft för grabbarna idag.

Sedan startade klass 40-49 med tre förare från SMK. Idag höll motorcykeln för Joakim Björk och han körde in på en 20;e plats, lite längre ner hade Mats Erik Sivertsson en riktigt jämn fight med Ulf Hjalmarsson, dom bytte plats med varandra hela tiden men Ulf vann med 34 sekunder efter en timmes körning. Ulf 37;a och Mats Erik plats 40;e av 82 startande.
Sedan startade Juniorena och bredd-klasserna.  Här gick det riktigt bra för Christer Jansson som slutade på en sjätte plats av 38 startande.
I juniorkassen kom Kalle Björk in på plats 20 och Algot Hjalmarsson på plats 26 det var en lärorik tävling för dom med den svårkörda snön.
Text och foto; Pelle Carlsson

Innan start. Foto; Michael Larsson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *