Motorsport

Lerigt och spårigt när Vintercupen avgjordes

Motorsport Vintercupen i Tidaholm bjöd på en rejäl utmaning för SMK Värnamos förare i helgen.

Theo Popp med nummer 104. Foto: Privat  [1/3]

Douglas Sjöblom. Foto: Privat  [2/3]

Charlie Bergsten. Foto: Privat  [3/3]

I lördags kördes deltävling två av Vintercupen Östra Skaraborg, och denna gång kördes tävlingen i Tidaholm. Självklart var det i vanlig ordning flera av SMK Värnamos förare som hade anmält sig till deltävlingen. Till skillnad mot första deltävlingen i Skövde som bjöd på mycket snö så bjöd Tidaholm istället på en mycket lerig och spårig bana. Det var en tuff bana som verkligen testade förarnas skicklighet.

I första heatet körde Charlie Bergsten och Douglas Sjöblom i klassen E0. Att köra med 85 cc motorcyklar i lerig och spårig bana är verkligen en utmaning men killarna kämpade sig igenom sträckorna vilket resulterade i sjätte placering för Douglas och 16:e placering för Charlie.

Heatet därefter var klassen Ungdom E1 och SMK Värnamo representerades av tre förare, William Almén, Theo Popp och Jacob Stacke. William som tog första placeringen i sin klass i förra deltävlingen visade fin prestation även denna deltävling och tog andra placeringen. Theo Popp kände att han borde ha haft mer fart i körningen men knep ändå 4:e placeringen. För Jacob Stacke bjöd tyvärr första sträckan på en ordentlig vurpa vilket gjorde att han tappade flytet i sin körning och slutade på en 17:e placering.

Sist ut i lördags var bl a klassen Junior där Carl Nydén och Olle Mårtensson gasade iväg fint och stabilt på första sträckan. Carl avslutade som 21:a medan Olle hade närkontakt med ett träd som han kraschade in i, turligt nog utan några större kroppsskador, och kunde därmed inte fullfölja tävlingen.

Nu är det omladdning som gäller för SMK Värnamo förarna för nästa deltävling körs redan nu på lördag 28 januari och då är det Töreboda MK som står värd.

Källa: Pressmeddelande

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *