Motorsport

Lindström sjunde snabbaste rallyföraren i SM

Motorsport När Svenska Mästerskapets sprintserie på grus avgjordes i Västerås i lördags fanns David Lindström och Jessica Svensson, Skillingaryds MK, med på startlinjen. – Med lite distans är jag rätt glad över SM-säsongen, säger rallyföraren från Plombo.

David och Jessica vid hemmatävlingen utanför Hestra i somras. Foto: JC Rallypics

Fem deltävlingar har arrangerats i sprintserien Rally-SM Grussprint där hemmaklubben Skillingaryds MK stod som värd för en av dessa i juli månad. En SM-förare har kört samtliga deltävlingar i SM-serien och blev, efter säsongens avslut i lördags, sjua av totalt 73 startande i 2WD-klassen. Vi har träffat David Lindström som berättar om mästerskapet: 

Hade någon sagt till mig i våras att ni har chans att bli topp tio i Rally-SM Grussprint hade jag inte tagit det seriöst. Vi körde de två första deltävlingarna för att de passade geografiskt och i vår kalender. När vi fick med oss lite poäng så sa vi att Karlskrona är alltid en fin tävling och det blev vårt bästa resultat i årets serie med en fjärde plats. Då var valet enkelt att åka de två återstående. Vallentuna var vårt svagaste resultat i år. Lustigt för det kändes som att körningen stämde och borde räckt bättre, men ser man med lite perspektiv så var den bästa som aldrig kört sträckan tidigare elva i klassen och vi var 15. 

I lördags var det dags för finaltävlingen inne på Malma motorstadion i Västerås där David och Jessica startade i sin trimmade Volvo 940.

– Inför Västerås hade vi en teoretisk chans till en femte plats, men då gällde det att våga lite. I andra svängen blev vi lurade av blöta löv på vägen och bromsade för sent och for av. Kom upp igen för egen maskin, men hade tappat 10–12 sekunder vilket är en evighet i sprintar. Retligt, men vi bet ihop och satte ett nytt mål att komma sämst 15, för då skulle vi åtminstone klättra till sjunde plats i sm tabellen. Inför sista åket låg vi 16 med 0,6 sekunder till 15. Vi tog 2 sekunder på Dannevall på sista samtidigt som flera bröt så vi slutade elva i klassen. Nu slutar vi sjua i den SM klass med flest startande och med lite distans är jag rätt glad, berättar David Lindström från Skillingaryds MK. 

– Sammanfattningsvis ett mycket trevligt upplägg som borde lockat fler till hela serien. Vi har definitivt serien på radarn inför nästa säsong, hälsar David Lindström som blev sjua i mästerskapet tillsammans med grannen, och kartläsaren, Jessica Svensson. 

Totalt vanns mästerskapet i 2WD av Magnus Karlsson och Jonas Sandberg från Norrköpings MK.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *