Motorsport

Lindström totaltrea i gruspremiär

Motorsport Under lördagen fanns David Lindström och Jessica Svensson från Skillingaryds Motorklubb i Anderslövsrallyt som både var premiär för grussäsong Bilsport Rallycup

David Lindström, tävlar i sin Volvo 940 trimmad 2WD och bredvid sitter kartläsaren Jessica Svensson. Det blev en totalt tredjeplats för SSMK-ekipaget i Skåne under lördagen. 

– Första tävlingen på grus är alltid, varje år, speciell. Vi drog till Anderslöv med glada miner. Förra året gick ju bra så vi tänkte försöka i år också. Första sträckan ströks efter en avåkning och blockerad väg, utan personskador, så vi fick rulla vidare till specialsträcka nummer två och börja där. Våra medtävlare klarade bättre att ladda om för den än vi så vi var knappt på övre halvan i klassen efter denna sträckan. Men sedan tog vi tag i kragen och körde upp oss till en tredjeplats i klassen av 15 startande. Även trea totalt. Mycket bra motstånd igår så vi är jättenöjda, säger David Lindström från Plombo utanför Hestra, som tävlar för Skillingaryds Motorklubb. 

I klassen C-förare Grupp F knep Agne Josefsson och Kjell Gustavsson åttondeplatsen i klassen av 14 startande. 

I Grupp H Classic fanns Emma Lindström med som kartläsare åt Karl-Erik Forsman från Botkyrka. Klassiska duon slutade på en fjärdeplats. 

Tävlingen ingick i Bilsport Rallycup och vanns totalt av Joacim Kristiansson från SMK Hörby som var 6,4 sekunder totalt före David Lindström och Jessica Svensson.

Jessica och David blev trea i klassen A-förare 2WD samt trea totalt i gruspremiären i Anderslöv under lördagen. Foto: Privat

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *