Motorsport

Lundgren efter VM-tävlingen: Vi håller oss nog på hemmaplan framöver

Motorsport Förra helgen arrangerades Rally-VM i Umeå. Efter världsstjärnornas framfart på fredag och lördag kom historiska klassen där Skillingaryds MK var representerade med Peter Lundgren och Johan Emilsson. – Det var en dröm som gick i uppfyllelse men tyvärr fick vi bryta tävlingen, berättar Lundgren efter norrlandsäventyret med sin Volvo PV...

Peter och Johan kör in på serviceplats i Umeå. Bild från Motorblog of Sweden

Ensam tävlande i sin historiska klass och med vännerna Johan Emilsson, Rasmus Thulin Johansson och Mats Johansson bar färden norröver till Umeå där en dröm skulle förverkligas. Att få åka en VM-tävling. 

På fredagsetappen fungerade det bra, trots att det snöade mycket och greppet var sådär, på specialsträckorna. Peter Lundgren: 

– Specialsträcka två var vrålsnabb och från 150 kilometer i timman kommer vi in i en chikan lite för snabbt och utgången av den får vi ett kast som slutar med att vi sitter stenhårt i snödrivan och tappar ungefär tio minuter innan vi kan fortsätta. Vid målgången på sträckan ramlar torkararmen av bilen och försvinner. Inför nästa sträcka, som också var den sista för oss, på fredagseftermiddagen flyttar vi över torkararmen från Johans sida, då jag behövde den bättre. Sträckan var nog den sämsta som jag åkt sedan jag började köra rally 1991, totalt söndertrasad vägkropp. Vi tog det lugnt och målet för oss under helgen var att ta oss runt och ha kul, placeringarna skiter vi i, det handlade om att uppfylla en dröm och samtidigt ha kul med grabbarna. 

Vädret skulle bli bättre på lördagen och det hade slutat snöa. Det som inte fick hända, hände på transporten mellan specialsträcka fyra och fem, där Peter och Johan fick bryta med tekniska bekymmer. Besvikelsen var såklart stor och när vi tog kontakt med Peter några dagar efter hemkomst summerar han: 

– Jo, nu har väl besvikelsen lagt sig. Vi trodde det var tändspolen som slutade att fungera på transporten men det visade sig här hemma att det var brytarna som var problemet. Vi hade behövt ett par nya brytare där och då och det hade vi inte, så egentligen förändrar det inte saken. 

– Vi hade dock en trevlig vecka tillsammans och många skratt som vi kommer att minnas länge. 

Blir det start i Svenska rallyt nästa år?
– Tveksamt. Startavgiften är alldeles för hög och sträckorna är något av det sämsta jag upplevt, vilket lokalt rally som helst har bättre vägar än vad VM-rallyt erbjöd för vår del. Så jag tror att vi håller oss i hemmakrokarna framöver faktiskt… 

Bild från "hemmakrokarna" och en sommartävling. Foto: Börje Persson

Taggar

Dela


1 reaktion på Lundgren efter VM-tävlingen: Vi håller oss nog på hemmaplan framöver

Underbar berättelse från VM-äventyret!
Ge aldrig upp bland kurvor och gupp.
Jag får nostalgispel av er berättelse.
/Lorensson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *