Motorsport

Med- och motgång i rallyskogen

Motorsport lördags var förare från Skillingaryds MK aktiva i Älmhult i söder och Vara i väster

Simon Molin och Kim Pettersson tog sitt andra uppklassningspoäng i Vara. Foto; Sara Mejving  [1/5]

Trädkänning för Patrik Tallåker. Foto; Larssonrally  [2/5]

Erik Bergman kom inte till final. Foto; Larssonrally  [3/5]

Alexander Axelsson flyger fram i kvalet. Foto; Andreas Martinsson  [4/5]

Victor Hansen från Hörby lotsades av Joakim Blansch och vann C-förare 2WD. Foto; Andreas Martinsson  [5/5]

Västerut drog Kim Pettersson med kartläsaren Simon Molin samt Rasmus Thulin Johansson och Frida Olofsson. Bäst lyckades Kim och Simon som körde in på en andra plats av de sjutton C-förarna i den trimmade klassen. En av Kim bästa placeringar någonsin och det gav också den andra uppklassningspoängen till B-klassen, bara en kvar nu! Rasmus och Frida körde bra och låg som bäst på tredje plats i sin klass innan bilen gav upp.

Lite söderut hittar vi tre ekipage som baserat på sina resultat var kvalificerade för Sydsvenska Rallycupen Mästarmöte. Tävlingen var upplagd så att alla körde två kvalheat varav det bästa gav en plats i finalen. Ingen av klubbens förare kom vidare. Närmast var Alexander Axelsson/Nellie Karlsson som hade 0,7 sekunder upp till första finalplats. I samma klass kom Erik Bergman/Per Andersson på tionde plats, en bit från de sex som fick köra finalen. Patrik Tallåker/Evelina Kurtsson kom efter lite trädkänning strax utanför finalen. Joakim Blansch läser noter så bra att Victor Hansen Hörby vinner C-klassen och blir sexa totalt.

Kommande helg är det också tävlingar på två fronter för SSMKs aktiva. I Karlshamn startar fjorton bilar i Rally Blekinge som är sista deltävlingen i Sydsvenska rallycupen och I Tranås kör elva förare nästa sista deltävlingen i E-cupen.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *