Motorsport

Medaljförhoppningar för Thomas

Motorsport Till kommande helg, 13-15 augusti körs årets största internationella deltävling i Sverige för historiska motorcyklar på Sviestadsbanan utanför Linköping, kallat ”Årsracet”. Thomas Tonelius, bördig från Smålandsstenar och körande för Anderstorp Racing Club, har siktet inställt på prispallen.

Anderstorp Racings Clubs Thomas Tonelius har stora förhoppningar inför "Årsracet" som körs till helgen på Sviestadsbanan. Foto: Pressbild

Thomas Tonelius som kör för Team Classic Suzuki Sweden planerade att köra hela EM-serien för historiska motorcyklar denna säsong. Fem deltävlingar som planerades att köras i Spanien, Danmark, England, Kroatien och Frankrike har tyvärr inte kunnat genomföras på grund av pandemin och då väljer han att köra de svenska och nordiska deltävlingarna i stället.

– Målet blir att vinna den svenska och den nordiska delen av mästerskapet i år då EM helt har ställts in. Det känns lite snopet att inte få köra utomlands i år också då vi lagt ner enormt mycket tid, pengar och energi på att bygga en motorcykel till för att möta konkurrensen internationellt. Nu får vi dock möjlighet att testa och optimera motorcyklarna under de svenska deltävlingarna och komma väl förberedda till nästa säsong. Jag har äntligen nått mitt personliga mål att ha två tillgång till två motorcyklar under en tävlingshelg men vi får se hur snabb den är, då jag bara kört den cirka 15 varv på bana hittills och inte kört en enda meter på Sviestadsbanan de sista två åren, säger Thomas

– Senast jag körde på banan fick jag lämna den i ambulans då jag fick hjärtproblem som senare resulterade i en hjärtoperation, så man kan säga att jag har revansch att utkräva i år, säger Thomas med glimten i ögat.

Team Classic Suzuki Sweden kör även detta år med två förare och förutom Thomas kör även Ulf Martinsson från Varberg. Även Ulf siktar på prispallen.

– Vi får hoppas det finns plats för båda förarna som kör ett tävlingsheat på lördag eftermiddag och ett heat på söndag eftermiddag, säger han.

Nästa deltävling, som också är final, körs på Gelleråsen utanför Karlskoga den 3-5 september. Då får vi svaret vem som blir mästare.

– Jag vill sist men inte minst tacka alla i teamet och våra samarbetspartners för all hjälp och support. Utan er vore det omöjligt att köra på denna nivå, avlutar Thomas.

Källa: Pressmeddelande från Team Classic Suzuki Sweden

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *