Motorsport

Natursköna Road America nästa anhalt för Felix Rosenqvist

Motorsport Felix Rosenqvist beger sig till natursköna Road America i helgen för den sista sprinten i en högintensiv tävlingsperiod för Indycar-serien.

Pressbild: Penske Entertainment  [1/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [2/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [3/4]

Pressbild: Penske Entertainment  [4/4]

Indycar-cirkusen har varit ständigt aktiv under den senaste månaden. Först ut var Sonsio Grand Prix den 10-11 maj, följt av två veckors tävlande under Indy 500, och därefter det senaste loppet i Detroit i söndags där Rosenqvist körde i mål som åtta.

Det fullspäckade försommarschemat sträcker sig in även i den kommande helgen, då XPEL Grand Prix ska avgöras på Road America i Elkhart Lake, Wisconsin. Därefter får Rosenqvist och co. till slut andas ut lite grann, med två veckors uppehåll inför det efterföljande racet på Laguna Seca.

Med sina 6,5 kilometer är Road America den längsta banan på hela Indycar-kalendern. Anläggningen nästlar sig fram i ett vackert kuperat skogslandskap och är också platsen för Felix Rosenqvists största framgång hittills i Indycar-karriären; smålänningen vann på Road America säsongen 2020.

– Det ska bli kul att komma tillbaka till Road America, som är en av de finaste, mest rytmiska banorna i världen, säger Felix Rosenqvist. Den har allt, från långsamma till riktigt snabba kurvor, några av de längsta rakorna på kalendern, blinda krön, långa svepande svängar… Det är en stor utmaning, både setupmässigt och som förare. Jag ser alltid fram emot att tävla där.

Rosenqvist och hans nya team Meyer Shank Racing har varit genomgående starka på den här typen av traditionella banor (kända som ”road courses” i USA) så här långt under 2024. Vid loppet på Barber Motorsports Park blev man sexa, men fanns med längst framme i täten till dess att en sen gulflaggssituation kullkastade strategin.

I Sonsio Grand Prix på Indianapolis Motor Speedways Grand Prix-slinga drogs Rosenqvist in i en incident i första kurvan och föll till sista plats, men nådde trots det ett slutligt topp tio-resultat efter en kraftfull uppkörning.

Rosenqvist tog sig också upp på pallen i det icke-poänggivande uppvisningsracet $1 Million Challenge på The Thermal Club i mars.

– Vi har varit snabba i alla road course-racen den här säsongen, men vi har också haft en del oflyt som jag hoppas att vi kan slippa den här helgen, avslutar Felix Rosenqvist. Vi får se hur det går. Vi måste bara fortsätta jobba på som vi gör och ta ett steg i taget.

Helgens tävlingar på Road America drar igång med en inledande träning på fredag kväll svensk tid. Lördagens agenda består av ytterligare en träning samt kval. Racet körs på söndag med start kl. 21.35 svensk tid och sträcker sig över 55 varv.

Tidsschema
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien | Deltävling 7

XPEL Grand Prix at Road America
Road America (USA)

Fredag 7 juni
Fri träning 1: 22.00-23.15

Lördag 8 juni
Fri träning 2: 17.10-18.10
Kval: 21.25-22.55

Söndag 9 juni
Warm-up: 18.15-18.45
Race (55 varv): 21.35

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *