Motorsport

Nils Thelin klassetta i riksmästerskapet

Motorsport I lördags arrangerade Vimmerby MS den traditionstyngda Emiltrofén och det blev en klasseger för Skillingaryds MK genom Nils Thelin.

Nils Thelin klassetta i Vimmerby 2022. Foto Joel Carlsson JC Rallypics  [1/6]

Tomas Wernersson Snapphanerallyt 2022. Foto Lasses Rallyreportage  [2/6]

Simon Wernersson Snapphanerallyt 2022. Foto Lasses Rallyreportage  [3/6]

Christer Marie-Louise Westerdahl Emiltrofén 2022. Foto JC Rallypics Henke Johansson  [4/6]

David Lindström Jessica Svensson Emiltrofén 2022. Foto JC Rallypics Joel Carlsson  [5/6]

Karl-Erik Forsman Frida Lindström Emiltrofén 2022. Foto JC Rallypics Joel Carlsson  [6/6]

Tävlingen ingick i riksmästerskapet för historiska bilar så de första 27 ekipagen tillhörd den kategorin. Från och med nummer 28 så tävlade bilarna i en rallycup där Emiltrofén var den fjärde deltävlingen.

Bland de historiska bilarna hade Skillingaryds MK ett ekipage. Nils Thelin med kartläsaren Aki Eronen körde sin VW 1300 till en första plats i sin klass. Historiska bilarna delas in i olika klasser efter cylindervolym och ålder så Nils hade i sin klass att tävla mot till exempel Saab V 4, Volvo 142 och även en udda bil som Lancia Fulvia. Hur som helst, en bra prestation.
– Det var en jättefin tävling med fantastiskt roliga vägar så vi är nöjda med resultatet, sammanfattar Nils dagen.

Bland de första ut i rallycupen startade med nummer 46 Christer och Marie-Louise Westerdahl. Det äkta paret gjorde en bra tävling och placerade sig mitt i klassen.

Efter tre deltävlingar i denna cup hade David Lindström och Jessica Svensson en andra plats i klass A-förare 2 WD. Tyvärr bröt deras värsta konkurrent och de bättrar nu på sin position efter en fjärde plats i Vimmerby och går upp i ledningen i cupen.

Frida Lindström lotsar som kartläsare Karl-Erik Forsman från Botkyrka. Denna dag blev det ingen framskjuten placering men en jämn och stabil körning i cupens tidigare deltävlingar gör att de ligger tvåa i klassen, bara två poäng efter ledaren.

• Familjen Wernersson lyckas äntligen i Snapphanerallyt

Far och som Tomas och Simon Wernersson har inte haft turen med sig genom åren i Hässleholms tävling Snapphanerallyt. Samtidigt som några av klubbkamraterna drog till Vimmerby satsade de på en deltävling i Smålands DM fast i Skåne.

Tomas med kartläsare Hans-Peter Picher blir sexa i C 2 WD och ligger efter det tvåa i Smålands DM. Simon hade med sig en av klubbens mest erfarna kartläsare Pierre Svensson i högerstolen. Det blir en tredje plats i klassen bara 2,1 sekunder från andra plats. De ligger nu trea i DM.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *