Motorsport

Nya mästerskap i årets Skilling 500

Motorsport Den 29 juni arrangerar Skillingaryds MK den 52:a upplagan av Skilling 500.

Tre mästerskap ingår i årets Skilling 500 som arrangeras av Skillingaryds MK. Bild från 2023, Per Bunnstad

Mats Bergman, tävlingsledare, berättar: 

– Skilling 500 har med åren blivit en del av de stora rallytävlingarna i form av återkommande och då också välkänd i rally-Sverige. Men tävlingen har också, särskilt efter att ha haft SM-status två gånger under 2020-talet, blivit en lokalkändis i GGVV-området med många delaktiga och engagerade även utanför den mest initierade gruppen. 

– Skillingaryds MK har genom åren blivit den enda kvarvarande motorklubben i området som arrangerar och har aktiva i rallysporten. Med det följer också fördelen att kunna flytta runt tävlingen till olika delar av området. I år planeras tävlingen därför att köras på vägar mellan Gislaved och Tranemo. Skilling 500 har körts i området tidigare och det finns ett stort intresse hos vägägare och boende för att vi skall återkomma. 

– I år passar platsen väldigt bra eftersom tävlingen för första gången ingår i Västra Bilsportsförbundets förbundsmästerskap och tävlingsbanan till stor del går i Västra Götaland. Tävlingen ingår också i Smålands DM och i det återstartande Sydsvenska Mästerskapet, berättar tävlingsledare Bergman. 

Inbjudan finns publicerad på reallyrally.se och banchefen Leif Samuelsson lämnar en kort banbeskrivning:

– Årets Skilling 500 är totalt knappt 100 kilometer varav 39 kilometer specialsträcka fördelat på fyra unika sträckor, varav den längsta är 17 kilometer. I år bjuder vi på mycket varierad karaktär. Från snabba partier till betydligt krokigare och kuperat. Vi har lagt ett serviceuppehåll strax söder om Tranemo, Sjötofta, efter specialsträcka tre.

Källa: Pressmeddelande från Skillingaryds MK

Mats Bergman och Leif Samuelsson.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *