Motorsport

Pia omvaldes till motorordförande

Motorsport Skillingaryds Motorklubb hade under dagen årsmöte i digital form "Det har varit ett annorlunda år för oss"

Arkivbild från tidigare årsmöten: Från vänster sekreterare Karin Nyberg och ordförande Pia Thulin

Traditionsenligt brukar årsmötet och årsfesten vara på Bowlingmagasinet i Värnamo där funktionärerna bjuds på bowling och mat efter årsmötet. Men i år är ett annorlunda år…

– Ja det blev ett annorlunda möte i år. Jag vill tacka för förtroendet att vara ordförande i en av Sveriges bästa klubb ytterligare ett år. Härligt att vara med i en förening med engagerade medlemmar som i dessa speciella tider inte lägger ner, utan arbetar febrilt med att göra om, försöka hitta lösningar för att kunna arrangera tävlingar och se framåt, både i vår egen klubb, på distriktsnivå och riksnivå. Digitala möten är en utmaning men vi börjar numera bli rätt vana vid det och får oftast tekniken att fungera bättre. Med tanke på att våra fysiska årsmöten alltid haft många deltagare saknar jag naturligtvis att få träffa alla. Men vi planerar för en försenad prisfest senare i år, där vi också ska fira klubbens 50 år, kommenterar Pia Thulin från Österskog som idag blev omvald ordförande i Skillingaryds motorklubb.

Årsmöteshandlingarna gicks igenom och klubbades. Revisorerna för föreningen konstaterade via länk att ”Klubben är mycket välskött” och samtliga yrkade på ansvarsfrihet för styrelsen.

– Det blev ett annorlunda år under 2020. Vi har inte kunnat ha någon tävlingsverksamhet, vi har flyttat fram vår deltävling i rallly-SM och försökt att flytta vår andra rallytävling till november, men då kom andra vågen… Vi har haft förare i bilcross och varit representerade i landskampen i folkrace som gick i Danmark under hösten, kommentarer Pia Thulin.

Styrelsen för Skillingaryds motorklubb för året är följande: Ordförande Pia Thulin, sekreterare Karin Nyberg, kassör Stefan Stigemyr, ledamöterna Lennart Karlsson, Henrik Söderkvist (nyinvald), Frida Lindström, Linda Christensen, Anton Geijersson och Patrik Tallåker. Suppleanter är Joakim Blansch, Inge Pettersson och Annelie Wallensten.

Revisorer är David Lindström och Roland Eidhall och suppleant är Lena Bergman.

Mats Bergman avgick ur styrelsen då han kliver upp som ordförande i Smålands Bilsportsförbund om några veckor.

Skillingaryds Motorklubb hade vid årets slut 310 medlemmar.

I klubbens arbetsplan för året finns folkracetävlingar i Föreberg, utanför Skillingaryd, i mars och september. Rally-SM Skilling 500 planeras till helgen innan midsommar och lilla rallytävlingen planeras under hösten.

– Som restriktionerna ser ut fram till 30 juni kan det bli en annorlunda tävlingsverksamhet. Arenasporter, där vi kan arrangera publikfria tävlingar, är möjligt innan sommaren, avrundar Pia Thulin.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *