Motorsport

Pontus bäste hemmaförare i Vårfajt

Motorsport Det var ett maxat startfält när premiären i Smålandscupen folkrace arrangerades av Skillingaryds MK under lördagen. Pontus Mejving fick köra mest av alla då han vann två finaler…

Tävlingsledaren Stefan Argus kikar ut från sekretariet och undrar säkert om alla startande verkligen får plats i depån   [1/17]

Obligatoriskt funktionärsmöte. Total jobbade 70-talet funktionärer under tävlingen.  [2/17]

Obligatoriskt förarmöte under lördagsmorgonen  [3/17]

Helené Thelin och Karin Nyberg kontrollerade varvprotokollet  [4/17]

Vannaröds slott stekte ägg till Jocke Blansch som var funktionär under Vårfajten  [5/17]

Smilla Hultenius från grannklubben förbereder sig. Det blev en andraplats i A-finalen för juniorer.   [6/17]

Oskar Mejving var startchef  [7/17]

"Runner-up" vilket betyder att vinnaren uppflyttas till nästa final. En snabbservice gjordes intill startplattan i Föreberg  [8/17]

Prisbordet  [9/17]

Tävlingsledare Stefan Argus kontrollerar  [10/17]

C-final seniorer som vann av hemmaföraren Pontus Mejving  [11/17]

B-final junior där Milton Stenbäcken blev tvåa  [12/17]

A-final seniorer  [13/17]

Jimmy Svedberg från Skepptuna vann seniorernas A-final  [14/17]

Efter tävlingen är samtliga folkracebilar till försäljning. Anbudsförfarande gjordes av klubbens ledarstab, närmast är depå- och miljöchef tillika ordförande i Skillingaryds MK, Pia Thulin  [15/17]

Pontus Mejving med tre pokaler, en fjärdeplats totalt i cupen och bucklig bil som han fick behålla efter anbuden  [16/17]

Klubbens fina juniorer från vänster Agnes Ekstrand, Milton Stenbäcken och Agnes Nilsson  [17/17]

Innan anmälningstiden hade gått ut hade maxtaket nått gällande anmälda förare. Inga efteranmälda togs in och på tävlingsdagen väntade 95 förare på att få köra tre kvalheat för att få plats i någon av finalerna.

Skepptuna MK:förarna Jimmy Svedberg och Andreas Rönnlöf toppade seniorernas A-final där hemmaföraren Pontus Mejving slutade på en fjärde plats. Pontus med sin Opel kombi tog egentligen, efter kvalomgångarna, plats i C-finalen där han vann efter dramatiskt spännande heat. Eftersom Smålandscupen tillämpar ”runner-up” vilket betyder att vinnaren i finalen tar plats i finalen ovanför, gjordes en snabbservice och på startlinjen i B-final stod Pontus som också vann denna final. I A-finalen hotade Pontus Mejving aldrig Skepptunagrabbarna och slutade fyra i den högsta finalen för seniorerna.

Tre hemmajuniorer (reds anm; juniorer får börja tävla vid 15 års ålder) fanns på startplattan där Milton Stenbäcken i sin Volvo slutade 2:a i B-finalen. Agnes Nilsson slutade på en 14:e plats och Agnes Ekstrand som 15:e plats i juniorklassen.

I klassen Dam/Veteran drog Vesa Ollila från Bohus RC längsta strået i A-finalen före tvåan Emelie Strömberg från Laxå MK.

I Smålandscupen tabell efter första deltävlingen har Pontus Mejving en fjärdeplats totalt i seniorklassen. Juniorerna Milton Stenbäcken en sjundeplats, Agnes Nilsson en 14:e plats och Agnes Ekstrand en 15:e plats. Nästa deltävling i Smålandscupen folkrace är på Tabergsbanan, som arrangeras av Jönköpings MK, på lördag där Pontus Mejving är på plats för att plocka fler cuppoäng.

Bilder: Sara Mejving.