Motorsport

Pontus totalsegrare i Skenefestival

Motorsport Tvådagarstävlingen i Skene resulterade i finalplatser för folkracebröderna Oskar och Pontus Mejving från Skillingaryds MK.

Pontus och Oskar Mejving körde final i Skenefestivalen under söndagen. Foto: Eva Mejving

Under lördagen genomfördes tre omgångar. Pontus Mejving blev fyra efter en punktering i första, i den andra omgången blev det en startsmäll och Pontus blev ståendes och fick invänta bärgning. Tredje omgången vann Pontus och fick då efter första dagen, av två, totalt tio ihopkörda poäng. 

– Började katastrof med fel däckval så jag fick inte till det i starten. Blev fyra i det nyvattnade första heatet. Vann andra omgången och mina poäng räckte till en C-final. Där mötte jag brorsan och jag vann finalen. Det var en så kallad ”runner-up” som betyder att vinnare i C-finalen får plats i B-finalen. Jag vann B-finalen också och fick därmed plats i A-finalen, berättar Pontus. 

– Det var odramatiskt i A-finalen. Fick till en bra start och de andra kom inte i fatt mig. Det gick bra, säger Pontus som därmed vann alla sina finaler och fick således köra flest av alla vid helgens Skenefestival i folkrace. 

Brodern Oskar Mejving fick svartflagg i första, vann andra och kom femma i tredje. Han hade då nio poäng inför söndagens två omgångar, där han blev tvåa och vann i kvalomgång fem. Det resulterade i plats i C-finalen där han fick teknisk flagg för att motorhuven lossnade.  

Foto: Eva Mejving

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *