Motorsport

Bra publikinformation för Skilling 500

Motorsport Skillingaryds MK presenterar smidiga möjligheter för publiken att se det mesta av lördagens tävling Skilling 500.

Tidigare Skilling 500

Tävlingens högkvarter och serviceplats är på Isamons Idrottsplats vid norra utfarten från Hestra någon mil norr om Gislaved.

Tävlingen ingår också i 1300 rallycup samt Smålands och Södras DM.

Tävlingen omfattar fyra omväxlande sträckor på sammanlagt 36 km på en tolvmila bana. Samtliga sträckor har i olika riktning och skepnad varit med i tidigare tävlingar.

• SS 1 6,8 km
Detta år körs sträckan i avkortad version, har inga direkta farligheter, en kilometer in på sträckan ett dike ytter som kommer fort på efter en skarp sväng över ett krön.

Men vill man se riktigt fin bilåka kan man också gå in från målet.

Vid starten på sträckan finns det parkering och servering och därifrån kan man få åka traktor in på sträckan om man är ute i god tid.

Första bil kommer cirka klockan 11.15

• SS 2 16,4 km
Tävlingens långsträcka. Första varningen efter 2,3 km kommer fort. Nästa varning efter 4 km är tuffare då det är smalt över bron. Efter 11,80 km ett hårnålsvägbyte på krön där det är risk för backning då det är svårt att se var vägen går in. 14,10 km ett vägbyte med hinder inner och i utgången av kurvan är vägen feldoserad. En utmaning framförallt för bakhjulsdrivna bilar

Infarter till sträcka från ett flertal vägbyten.

Första bil cirka 12.00

• SS 3 6,8 km
Sträckan börjar på lite mindre väg med riktigt långa kurvor. Sträckan är lätt att komma till vid första vägbytet. Även sista delen på sträckan är bra att titta på.

Första bil 13.45

• SS 4 5,9 km
Man spar alltid det bästa till sist, här är en sträcka som inbjuder till rallyåka.

Snabb bred fin väg, bökigt första vägbytet med hinder inner och ytter.

Efter vägbytet mitt på sträckan är vägen helt magisk mot mål. Smidigt att köra in vid flera vägbyten

Första bil cirka 14.15

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *