Motorsport

Rally-SM: SSMK laddar för Rally Arvika

Motorsport I kväll börjar tredje deltävlingen i Värmland, Rally Arvika. Skillingaryds Motorklubb är representerade med Nellie Karlsson, Joakim Blansch och Anton Geijersson. Vi har hört efter hur det är med tävlingsnerverna strax innan start. – Sträckorna är en utmaning

Joakim och Anton fotar från dagens paus under rekning i Värmland

Joakim Blansch har haft några timmar i garaget, tillsammans med hjälpande händer från alla kamrater, efter att det gick lite för fort på hemmatävlingens sista vänstersväng. I går gick färden upp till Arvika, med kartläsare Anton Geijersson och servicekillarna, där tredje deltävlingen arrangeras i Rally-SM. Joakim Blansch berättar: 

– Vi är nu i Arvika efter en dag med så kallad rekning (reds anm; genomkörning av tävlingssträckorna). Under rekningen får vi köra igenom alla sträckorna två gånger och ändra i våra noter. Jag och Anton använder oss fortfarande av arrangörsnoter där vi korrigerar de redan befintliga noterna vi fått. Sträckorna här i Värmland är verkligen en utmaning. Snabba sträckor där det gäller att försöka tuffa till sig, en del sträckor är lite krokigare och lurigare, det gäller att vara med på vad som komma skall, men det kommer att bli en lärorik tävling då vägkaraktären stundtals är väldigt olikt det jag är van vid. 

– Egentligen är vi väldigt glada att vi är på plats i Arvika. Jag lyckades vinna vår hemmatävling i söndags och samtidigt rulla vilket medförde extra arbete i garaget under veckan. Men med hjälp av en viss envishet och supersnälla vänner och bekanta så har vi lyckats att reparera bilen, tacksam för det. Så nu är inställningen att försöka ha skoj och se om det går att hålla ett högt lägsta tempo. Jag vill få ihop mer mil inför framtiden och det som komma skall. Så vi ska göra vårt bästa för att nå slutmål här i Arvika under lördagskvällen. Men i rally vänder det fort så imorgon vet vi hur det har gått. Vi får väl känna på det lite ikväll och hoppas inte nerverna spelar ett spratt, hälsar Joakim Blansch som under Rally Arvika har startnummer 73 och tävlar i klassen nationella 2WD med sin VW Golf med nyrenoverat yttre. 

Startnummer 10 har Nellie Karlsson som är kartläsare åt Jonas Kruse, Karlstad MC Bil. De tävlar i klassen internationella 4WD med Skoda Fabia R5. 

Rally Arvika är tredje deltävlingen i årets SM-serie och innefattar nio specialsträckor, där två körs ikväll, Brunskogsfjället på 4,67 kilometer samt Westom som är 1,75 kilometer. 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *