Motorsport

Rally-SM: Trädgårdsvisit och plastdetaljer i Värmlandsskogen

Motorsport Tredje deltävlingen i Rally-SM avgjordes i Arvika och nöjda tävlande från Skillingaryds Motorklubb summerar helgen.

Arkivbild JC Rallypics från hemmatävlingen för en vecka sedan där Joakim Blansch klassvann

Joakim Blansch och Anton Geijersson slutade på en 17:e plats av 38 startande i klassen nationella trimmat 2WD.

– Efter en lång tävlingsdag i Värmlandsskogarna lyckades vi nå målgång i Rally Arvika. En helg som innehöll det mesta, utmanade men väldigt häftiga sträckor, snabbt, krokigt, brett och ibland lite av en berg- och dalbana. Det fanns det mest. Vi fick ett problemfritt rally utan några bilbekymmer eller misstag. Lite plastdetaljer här och var som lämnats kvar i Värmland bara, konstaterar Joakim Blansch som tävlar tillsammans med Anton Geijersson i klassen nationella 2WD. 

– Vi slutar på en blygsam 17:e plats av 38 startande i vår klass trimmat 2WD. De sista fem sträckorna i bilen var bra men klockan hade tyvärr bråttom den här gången också, vilket resulterade i att placeringen blev lite blygsam och lite frustrerande. Men vi har fått med oss åtta nyttiga ss-mil och en fungerande bil, vilket är skönt. Så som bilen såg ut i söndags kväll efter rullningen på hemmatävlingen så är jag ändå väldigt tacksam för att få alla dessa milen med mig i ryggsäcken. Helgen har varit helt kanon. Allt från väder och vind till trevliga kvällar med det goa servicegänget. Tack återigen till er som är med och servar och fixar, allt är helt världsklass, hälsar Joakim Blansch. 

Nellie Karlsson är kartläsare åt Jonas Kruse och de tävlar i internationella klassen 4WD. I helgens tävling blev det en sjunde plats av 16 i klassen.  

– Helgen har varit bra. Fantastiska sträckor och kanonarrangemang. Specialsträcka fem är nog den häftigast jag åkt. Vi har åkt på i vårt tempo utan några större moments förutom på specialsträcka fyra där vi hade en liten visit i en trädgård innan ett vägbyte, hälsar Nellie Karlsson.

– Det räckte inte hela vägen fram men vi är nog rätt nöjda med vår insats ändå, det är ju inga duvungar framför oss direkt. Jag är tacksam för att få vara en del av team Nybe och att ha förmånen att åka med Jonas, avrundar Nellie Karlsson. 

Nästa deltävling i Rally-SM är i Fagersta i augusti.

Nellie Karlsson och Jonas Kruse. Arkivbild

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *