Motorsport

Rallycup laddar för slutspurt

Motorsport Efter en månads uppehåll gör nu Sydsvenska Rallycupen omstart och laddar för de tre tävlingarna som utgör säsongsavslutningen.

Arkivbild.

På lördag körs den välbekanta och omtyckta TV-svängen med SMK Hörby som arrangör. Startlistan är fylld av kända namn.

– Värda att notera är förstås att Simon Andersson/Ditte Kammersgaard, Eslöv och hemmaklubbens Victor Hansen/ Victor Johansson tar sin R4-bilar in i 2WD och utmanar de etablerade i klassen. 4WD får internationellt besök då norrmannen Dagfinn Rosseland hyr bil av lokala GNM Sweden. Dagfinn är inte direkt en lovande junior, han gjorde sin tävlingsdebut 1987 då många av hans konkurrenter inte var födda. Han är förstås välkommen ändå, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Arrangören ber också att få slå på trumman för nästa deltävling som går senare i september när Vetlanda RRC bjuder till Vetlanda Mästerskapen. Med start på Ädelfors Folkhögskola strax öster om Vetlanda erbjuds en bana på 45 kilometer specialsträcka av totalt 87.

– Det innebär en SS-andel på över 50 procent. Inte många som slår det. Så uppmaningen är tydlig, missa inte denna fantastiska tävling, skriver arrangören fortsatt i pressmeddelandet.

Sydsvenska Rallycupen avslutas i med Temahallen rallysprint i Vinslöv. Efter tävlingen inbjuds tävlande också till avslutningsfest med prisutdelning på Vannaröds slott.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *