Motorsport

Rallyförbereder inför Skilling 500

Motorsport Funktionärerna i tävlingsledningen lägger nu sista pusselbitarna inför rallytävlingen på lördag och hemmaklubbens C-förare laddar, allihopa, för vinst

Banchefen Leif Samuelsson från Råhult, Värnamo, är nöjd med den kompakta bansträckningen  [1/5]

Funktionärerna förbereder för en dag ute i skogen  [2/5]

Tävlingskassören Stefan Stigemyr och biträdande tävlingsledare Malin Gustavsson funderar  [3/5]

Från vänster Leif Samuelsson, Bitte Blansch och Bo Johansson  [4/5]

Biträdande tävlingsledare Jan Möller ger tips till Bo Johansson hur alla tävlande ska få plats på serviceplatsen  [5/5]

Tävlingsledaren Mats Bergman gick i måndags igenom de sista detaljerna inför Skilling 500 i klubblokalen tillsammans med alla sina chefsfunktionärer. Vädret ser ut att bli perfekt, regn på torsdag och uppehåll på tävlingsdagen. Ban- och säkerhetsgruppen förbereder under torsdagen och fredagen ute på rallysträckorna för både publik, boende och tävlande. Skilling 500 ingår i Suzukicupen, Smålands-DM, Södras DM, Sydsvenska Rallycupen och har lockat ett 150-tal ekipage, från nybörjare till elit, vilket tävlingsledaren Mats är nöjd med.

– Svårt att hitta parkering på Skolgatan, märks att det är tävling på gång, säger Bitte Blansch som är tävlingens biträdande tävlingsledare.

Johan Axelsson är sträckchef för första gången och kommer att leda ett 20-tal funktionärer på den avstängda rallyvägen på lördag.

– Jag har inte läst på direkt men jag har hjälp från Norrahammars MK. Självklart blir det en rolig dag. Jag har åkt sträckan och den är häftig och mycket kuperad, berättar Johan som har tävlat själv i många år och vet hur en specialsträcka ska se ut. Förutom Johan är Roland Eidhall, Peter Söderström och Samuel Toftgård ansvariga för specialsträckorna under lördagens Skilling 500.

– Jag ser till att rätt bemanning finns både på sträckorna, serviceplatsen och besiktning. Jag har kontakt med ett hundratal funktionärer nu inför tävlingen, berättar Malin Gustavsson som är biträdande tävlingsledare och lägger sista handen på bemanningslistan.

Jennie Blansch leder DM i klassen otrimmat grupp E C-förare. Tillsammans med storebror Joakim tävlar de i en Opel Astra. Hon laddar upp med semesterresa i Grekland innan tävlingen.

– Vi har fixat med bilen efter Hässleholm då vi slog sönder växellådan och lite annat smått och gott. I övrigt sedvanlig genomgång av min bil, säger Jennie som siktar på fler DM-poäng för att dra ifrån i täten och hålla de manliga rallyförarna bakom sig.

Oscar Karlsson är den andra av klubbens C-förare som också leder sin klass i DM inför hemmatävlingen i sin bakhjulsdrivna otrimmade Volvo.

– Jag laddar upp med att känna över bilen inför tävlingen så allt är i sin ordning, det är viktigt att veta att allt är som det ska innan start. Jag har försökt att snygga till bilen också efter sista tävlingen då vi var emot lite på höger sida. Man ska alltid sikta högt så seger är målet till helgen. Det kommer inte att vara lätt, men jag ska kämpa på så gott jag kan. Det är skoj när det är en fajt mellan klubbmedlemmarna, men det hade varit kul med någon mer som kan utmana oss om topplaceringarna, säger Oscar Karlsson som, även han, har sitt syskon bredvid sig, Nellie Karlsson.

Marcus Kjellkvist är tvåa i samma DM-klass och ligger, inför lördagens hemmatävling, sex poäng efter och jagar sina klubbkamrater.

– Min uppladdning brukar inte innehålla något speciellt, kan bli att se på någon rallyfilm på nätet. Jag lägger lite mindre tid på rally i år, så bilen är inte riktigt genomgången än. Den står kvar på samma ställe som när vi ställde in den efter Hässleholms tävling. Men genomgången börjar ikväll. Oscar och Johannes har fått upp ett högt tempo så de två kan bli svåra att slå på lördag, men mitt mål är pallen i vilket fall, säger Marcus Kjellkvist som har med sig Inge Petersson som kartläsare.

Johannes Josefsson, i samma klass som Marcus och Oscar, har fått bra fart på sin VW Golf. Han ligger fyra i DM-tabellen och jagar sina klubbkamrater. Hur laddar han och kartläsaren Kjell Gustavsson upp?

– Det får bli en stabil frukost, sen ska man igenom besiktningen och allt runtomkring innan start. Det ska bli kul med en SSMK-fajt, men det vore roligt med lite konkurrens utanför klubben också. Mitt mål på lördag är, som alltid, en pallplats. Det ska vi gasa för inför lördagen, berättar Johannes.

Fotnot; Årets Skilling 500 har start, mål och serviceplats i Hestra, Gislaveds kommun. Första tävlande lämnar Isamon klockan 11.00. Skilling 500 är deltävling 6 av 10 i Smålands-DM.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *