Motorsport

Rapport från Eskilstuna och Kinnekulle

Rapport från Eskilstuna och Kinnekulle

Motorsport Det har varit aktiviteter för Skillingaryds MK på två håll i helgen.

Christer Westerdahl och han fru Marie-Louise styrde mot Kinnekulle i Västergötland för en asfaltssprint. Förra veckan berättade vi om Patrik Tallåker som hade ambitionen att köra en europeisk rallyserie för Volvo-bilar 2020, en ambition han delade med paret Westerdahl. Fortfarande finns chansen att en tävling i Danmark respektive Tyskland kan bli av och då de går på asfalt var tanken att öka på kunskapen på detta underlag på Kinnekulle.

Problem med tidtagningen gjorde att slutställningen var oklar långt fram på söndagen, bland annat hade Christer inte fått några tider alls. Men, till slut ordnade det sig och de fick se sig placerade på en fjärde plats av tretton i klassen. Det hade kunnat bli en högre totalplacering, om de inte kört på en banmarkering och fått tidstillägg. Trots problemen var paret nöjda med sin insats.

Nellie Karlsson åkte åt andra hållet till Eskilstuna och EMK-kannan, där hon åkte med Daniel Wall från MSK Kvarnvingarna i Mjölby. Duon kom på tredje plats i den trimmade klassen.

– Sjukt roliga och fina sträckor! Bitvist lite halt men vi tog hem sträckseger på SS3 och SS4 och slutade på en tredje plats i vår klass med endast 3,9 sekunder upp till vinst, berättar en glad Nellie och Daniel fyller på.

– Hon skötte sig galant, trots att det var lite kaos med elektroniska tidkort som inte fungerade med mera. Vi slog i en sten och krökte bakaxeln på sista specialsträckan. Det tog lite tid tyvärr, men vi laddar om för nya race tillsammans.

Nästa helg skall vi följa Carl Eriksson, som med sin förare Erik Smedberg tar sig an SM-finalen i Sandviken.

Mats Bergman, Skillingaryds MK

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *