Motorsport

Redo för känslosam final

Motorsport Felix Rosenqvist står på tröskeln till sitt sista race med Arrow Mclaren när årets Indycar-säsong når sitt slut i helgen med Grand Prix of Monterey på Laguna Seca.

Pressbilder: Indycar

  [1/5]

  [2/5]

  [3/5]

  [4/5]

  [5/5]

Rosenqvist, som tidigare i veckan bekräftade sina planer för 2024 och en flytt till Meyer Shank Racing, är fast besluten att avsluta på topp för sitt nuvarande team – och går in i helgens final stärkt av andraplatsen i söndags i Grand Prix of Portland.

– Det här blir förstås en väldigt speciell helg för mig, säger Felix Rosenqvist. Jag har haft tre säsonger med Arrow Mclaren och det vore helt fantastiskt att få avsluta här på absolut bästa sätt. Vi har gått igenom mycket tillsammans och jag kommer alltid att vara tacksam för de här åren. Vi gjorde vårt bästa race i år för bara några dagar sedan, så självförtroendet är på topp för hela teamet, jag har inget att förlora, och jag kommer att ge precis allt.

Laguna Seca, med den berömda ”Korkskruven”, gav Rosenqvist en fin fjärdeplats i fjol. Inför återkomsten tolv månader senare är alltså förutsättningarna på plats för ett nytt framskjutet resultat – även om en nyasfalterad bana kan komma att skaka om rejält i finalen i Kalifornien.

– Det är ny asfalt runt hela banan, och den gamla var inkörd under extremt många år, fortsätter Felix Rosenqvist. Det blir definitivt en stor faktor i helgen; det är en sådan sak som kan ändra balansen i bilen och slitaget på däcken totalt. Vi hade samma sak på Road America tidigare i år och det kan göra stor, stor skillnad. Det blir viktigt att hitta rätt på träningen och verkligen göra rätt analyser av den data vi samlar in. Det blir en intressant helg på alla sätt!

Första träningen inför tävlingenkörs på fredag. Kvalet avgörs på lördag, och loppet – säsongens sista – drar i gång på söndag kväll svensk tid.

Tidsschema
Alla angivelser avser svensk tid

Ntt Indycar-serien | Deltävling 17

Grand Prix of Monterey
Laguna Seca (USA)

Fredag 8 september
Fri träning 1: 23.30-00.45

Lördag 9 september
Fri träning 2: 19.00-20.00
Kval: 23.00-00.30

Söndag 10 september
Uppvärmning: 18.00-18.30
Loppet (95 varv): 20.30

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *