Motorsport

Siktar mot världens största tävling – Felix redo för Indy 500

Motorsport Felix Rosenqvist hyser goda förhoppningar om att kunna utmana på riktigt allvar när Ntt Indycar-serien nu skiftar fokus mot världens största racinglopp: den 106:e upplagan av mytomspunna ovalklassikern Indy 500.

Bilder: Arrow McLaren Sp

Felix Rosenqvist hyser goda förhoppningar om att kunna utmana på riktigt allvar när Ntt Indycar-serien nu skiftar fokus mot världens största racinglopp: den 106:e upplagan av mytomspunna ovalklassikern Indy 500.  [1/5]

– Känslan är väldigt bra just inför Indy 500 i år, säger Felix Rosenqvist. Till att börja med har jag gjort det här racet tre gånger nu, och det i sig är en stor hjälp mentalt. Man är mycket mer avslappnad och kan lägga sin energi på rätt saker. Sedan har vi en väldigt bra bil på ovalerna. Jag tog pole i Texas, som är den banan som mest liknar Indy, och jag trivs med känslan som bilen ger i höga farter, säger Felix inför helgen.  [2/5]

Det är här, på Indianapolis Motor Speedway, som Indy 500 avgörs i slutet av månaden.   [3/5]

– Vi hade ett bra genrep i GMR Grand Prix, vårt klart bästa race i år, fortsätter Felix Rosenqvist. Timingen känns rätt inför Indy 500. Chevrolet (motorleverantören) är på hugget och har vunnit fyra av fem race i år. Vi som team är starka på ovalerna, och min erfarenhet kring hela 500-upplevelsen är värdefull. Jag tycker att allt finns på plats för något riktigt bra, säger Felix.  [4/5]

Uppladdningen inför loppet pågår sedan i närmare två veckor och inkluderar två viktiga kvaldagar nu till helgen, där startuppställningen i det 33 bilar stora fältet ska formeras i farter på nära 400 kilometer i timmen.  [5/5]

Träningarna inför ”The Greatest Spectacle in Racing” – tillika världens enskilt största idrottsevenemang med över 300 000 besökare på tävlingsdagen – inleds i dag tisdag på Indianapolis Motor Speedways berömda oval.

Uppladdningen inför loppet pågår sedan i närmare två veckor och inkluderar två viktiga kvaldagar nu till helgen, där startuppställningen i det 33 bilar stora fältet ska formeras i farter på nära 400 kilometer i timmen. Själva racet körs sedan helgen därpå, den 29 maj.

Felix Rosenqvist står inför sitt fjärde Indy 500. Som bäst har svensken hittills nått en 12:e plats (2020) i det legendariska racet, men inför årets upplaga tror Arrow McLaren Sp-föraren själv att förutsättningarna är bättre än någonsin förut. 

– Känslan är väldigt bra just inför Indy 500 i år, säger Felix Rosenqvist. Till att börja med har jag gjort det här racet tre gånger nu, och det i sig är en stor hjälp mentalt. Man är mycket mer avslappnad och kan lägga sin energi på rätt saker. Sedan har vi en väldigt bra bil på ovalerna. Jag tog pole i Texas, som är den banan som mest liknar Indy, och jag trivs med känslan som bilen ger i höga farter.

Dessutom kommer Rosenqvist precis från sitt bästa resultat för säsongen, en sjätteplats i helgens GMR Grand Prix, där han länge slogs om segern innan han drogs in i en kollision med teamkamraten Pato O’Ward.

– Vi hade ett bra genrep i GMR Grand Prix, vårt klart bästa race i år, fortsätter Felix Rosenqvist. Timingen känns rätt inför Indy 500. Chevrolet (motorleverantören) är på hugget och har vunnit fyra av fem race i år. Vi som team är starka på ovalerna, och min erfarenhet kring hela 500-upplevelsen är värdefull. Jag tycker att allt finns på plats för något riktigt bra.

Indy 500 körs över 500 miles (800 kilometer), vilket ger 200 varv runt den fyra kilometer långa ovalen i västra Indianapolis. Endast en svensk har vunnit tävlingen och druckit den traditionsenliga segermjölken: Kenny Bräck, 1999.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *