Motorsport

Skänkte 116 000 kronor till cancerforskningen

Motorsport Igår samlades bygdens motorcrossförarna framför tv-galan ”Tillsammans mot cancer”

Programledaren Bengt Magnusson läste upp skänkta summan och den flygande motorcrossföraren. Foto; Privat

Under elva månader har motorcrossteamet samlat in pengar till cancerforskningen, både via privatpersoners skänkta medel och företag som sponsrat förarnas teamkläder. Under direktsända galan  ”Tillsammans mot cancer” under måndagskvällen läste Bengt Magnusson upp MotoKrossaCancer.

– Det var högtidligt igår kväll när vi träffades för att laga mat tillsammans och se på cancergalan. Det var nästan så håret reste sig när programledaren Bengt Magnusson läste upp vårt teamnamn och att vi skänkt 116 000 kronor till forskningen. Det kändes mycket bra, säger Dennis Johansson från Skillingaryd.

– Klart att vi fortsätter även i år. Vi jagar sponsorer hela tiden och vill någon vara med och stötta oss samtidigt som man gör en god gärning för cancerforskningen blir vi väldigt glada, avrundar Dennis.

Från MotorKrossaCancers hemsida; Vi känner alla nån som drabbats av cancer, detta är vårat sätt att bidra till att fler överlever sjukdomen. Teamet består av 14 förare som tävlar i olika serier i södra Sverige inom både motocross och enduro. En del av förarna i teamet kör även de större varvloppen runt om i Sverige som exempelvis Gotland Grand National. Teamet kör i blå-, gul- och rosa teamkläder för att symbolisera prostata-, barn- och bröstcancerforskningen.

Teamets förare finns i Småland, Göteborg och ner till Malmö.

Nästan hela gänget samlades i tv-soffan under gårdagskvällen. Foto; Privat

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *