Motorsport

Skilling 500: SSMK blir SM-arrangör 2023

Motorsport ”Ett kvitto på väl utfört arbete”. De orden säger tävlingsledare Mats Bergman, från Vaggeryd, när Skillingaryds MK tilldelats en av nästa års SM-deltävlingar i rally då anrika ”Skilling 500” körs i juni månad

Planeringen är i full gång i Skillingaryds Motorklubb när klubben åter står på landets rallykarta när det gäller SM-arrangörer. Rally-SM har tilldelats ”Skilling 500” och tävlingen kommer att gå i Vaggeryd och Gnosjö kommuner helgen innan midsommar nästa år. Motorklubben var värd för finaltävlingen 2021 i Rally-SM och efter tävlingen tilldelades klubben utmärkelsen ”Årets arrangör” av Svenska Bilsportsförbundet. 

Mats Bergman är tävlingsledare och basar för 250 funktionärer, innan, under och efter tävlingen. 

– Att få förfrågan igen känns som en bekräftelse på att vi gör det bra. Vi är laddade för att arrangera en SM-deltävling i rally under nästa sommar. 

Tävlingsorten blir, som 2021, start, mål, besiktning, huvudkvarter och serviceplats på Rasta och Hotell Småland i Klevshult. 

– Vi jobbar med en bana med utgångsläge Klevshult. Vi siktar på tio mil specialsträcka på härliga smålandsvägar. Själva tävlingen kommer att starta fredag kväll och målgång är på lördag kväll, berättar banchefen Leif Samuelsson från Råhult utanför Värnamo. 

SM-eliten kommer tidigare under tävlingsveckan för anmäla, besiktiga och rekognosera sträckorna. Varje ekipage har med sig ett antal servicekillar och tjejer och boende, mat och andra förnödenheter lyfter näringslivet i kommunerna under tävlingsveckan. 

– Ett startfält på 80 vore lagom tidsmässigt, säger arrangören bakom Skilling 500, och vi välkomnar alla till Vaggeryd och Gnosjö kommuner och inte minst Klevshult där det blir rallyhögtryck och rallyfest på riktigt.

Skilling 500 blir den tredje deltävlingen i nästa års mästerskap som startar med vintertävling i Lima under februari månad. 

Anrika rallytävlingen Skilling 500 har körts i traktens skogar nästan varje år sedan 1971 förutom under oljekris- och pandemiår. 

Tävlingsledare Mats Bergman och banchef Leif Samuelsson

Taggar

Dela


1 reaktion på Skilling 500: SSMK blir SM-arrangör 2023

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *