Motorsport

SSMK-trio i SM-final

Motorsport På lördag är det finaldags i Rally-SM Grussprint, mästerskapet där Skilling 5 var andra deltävlingen i somras. På plats i Västerås finns Skillingaryds MK representerade när David Lindström, Jessica Svensson och Nellie Karlsson står på startlinjen

I somras körde David och Jessica på hemmaplan i mästerskapet. Foto: JC Rallypics

På lördag är det dags för finaltävlingen i Rally-SM Grussprint, då det blir RallyXplosion på Malma Motorstadion i Västerås. 

I nationella klassen 2WD finns David Lindström och Jessica Svensson från Skillingaryds MK. Lindström/Svensson har startat i samtliga deltävlingar och har plockat fina poäng till mästerskapet i sin Volvo 940. Bästa resultatet hitintills var fjärdeplatsen i Karlskrona. David ligger på en åttonde plats i mästerskapstabellen inför finaltävlingen i mästerskapet på lördag. 

– Vi har en teoretisk möjlighet att bli femma i mästerskapet och det vore häftigt. Då måste vi bli sexa eller bättre i klassen och det kommer att bli tufft, men inte omöjligt. Är man på övre halvan i resultatlistan i den största klassen är det godkänt, summerar David Lindström några dagar innan finaltävlingen.

Nellie tar plats bredvid Jonas Åkesson. Foto: Stockhemsfoto

Jonas Åkesson från Karlskrona AK leder mästerskapet 4WD inför lördag. Det blir tredje deltävlingen som SSMK-Nellie tar plats i högerstolen hos Jonas i sin Skoda Fabia 4WD och det kan bli SM-guld på lördag.

– På lördag måste vi återigen toppa formen och vi kommer att göra allt vi kan för att ta hem guldet! Utmaningen denna gången är att vi mestadels körs på en rallycrossbana/folkracebana med blandat underlag och det skiljer sig ganska mycket från det vi rallyförare är vana vid. Men det ska bli riktigt kul och den som gör minst misstag och får med sig farten på bästa sätt tar hem SM-guldet på lördag, säger Jonas Åkesson från Karlskrona AK.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *